FB pix Koninginnedag Vlaggen - Artikelpost

Koninginnedag Vlaggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1017 | Aantal woorden: 486 | Datum: | 0 commentaar

 

Het is weer zover de dag is daar 30 april de laatste Koninginnedag, na deze Koninginnedag krijgen we voorlopig alleen maar koningsdagen deze Koninginnedag heeft dan ook speciaal tintje.

Wij willen u hierbij even herinneren dat er weer gevlagd mag worden op 30 april, eveneens op 28 de verjaardag van Willem-Alexander. De Nederlandse vlag mag uit met een oranje wimpel.

De vlag van Nederland met een oranje zo wordt er gevlagd op Koninginnedag, de vlag heeft de kleuren rood, wit en blauw. De rode kleur was vroeger oranje dit kwam dit was in de tijd van willem van oranje waarom ze dit overgedragen hebben naar een rode kleur is niet geheel bekend. Er zijn verschillende speculaties wat dit betreft het zou zo kunnen dat het koningshuis niet meer zo geliefd was bij het de Nederlander en dat ze daarom een eigen vlag hebben bedacht, zo kan het zijn dat de zeelui deze kleur hebben geïntroduceerd zodat ze meer opvallen op de zee, en zo kan het ook nog zijn dat de oranje kleur snel vervaagde dan de donkere rode kleur van de Nederlandse vlag.

Het is erg druk in deze voor vlaggen unie Friesland dit omdat er zoveel vlaggen dagen achter elkaar aankomen het begint met 28 april de verjaardag van de nog prins dan krijgen we Koninginnedag dat 30 april gevierd wordt en daarna hebben we dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Op de dodenherdenking wordt er van u verwacht dat de vlag halfstok gaat, dat gaat door de vlag in de mast of stok te hangen deze eerst helemaal in top brengen vervolgens langzaam en statig halverwege laten zaken. Als deze vlag weer uit de mast moet worden gehaald dan wordt de vlag eerst ook in top gehesen en vervolgens naar onderen gestreken. Houdt rekening bij het opvouwen van de vlag dat als de vlag opgevouwen is dat u dan geen wit meer ziet dus probeer de vlag zo op te vouwen dat alleen de blauwe en rode kleuren te zien zijn. Mocht u nog niet helemaal voorbereid zijn op de feestdagen. Dan is dat niet getreurd er zijn websites waar u uw vlaggen direct kunt bestellen en de volgende dag nog in huis hebt. Vergeet het niet een vlag is een statig symbool en laat zien dat u trots bent op het land waar u in woont zo heeft ieder land zijn eigen vlag met zijn eigen vlaggenprotocol! Wat Nederland uniek maakt dat wij bijna de enigste zijn die er nog apart een oranje wimpel bij moeten voeren. Vergeet deze wimpel niet!

 Over de Auteur

informatief over wanneer er gevlagd moet worden

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo