FB pix Ontgooglen - Artikelpost

Ontgooglen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1386 | Aantal woorden: 345 | Datum: | 0 commentaar

De ontwikkeling van het internet is erg belangrijk geweest voor onze geschiedenis. Tegenwoordig werken we alleen maar met het internet; op school, op het werk en thuis maken we er gebruik van. Over het algemeen heeft het web dus een positieve invloed op ons dagelijks leven, maar het kan ook negatief zijn. Via de zoekmachine Google kunnen we verschillende feiten opzoeken waaronder feiten over onszelf. Dit gebeurt wanneer we verschillende pagina’s aanmaken waarop informatie gepost over jouw persoonlijke leven.

Daar is iets op bedacht; je kunt jezelf namelijk “ontgooglen”. Dit betekent dat de informatie die over jou op internet staat niet te vinden is via een zoekmachine. Op deze manier blijft de informatie privé. “Ontgooglen” wordt volgens het woordenboek op deze manier aangegeven: ‘informatie over personen of zaken die op het internet gemakkelijk te vinden is via zoekmachines, met name die van Google, weer onvindbaar maken’.

Het is voor veel mensen van belang dat er geen negatieve informatie wordt weergeven op het internet. Als je bijvoorbeeld wilt solliciteren word je vaak al gegoogled door de werkgever om te kijken wat voor persoon jij bent. Ook is het belangrijk voor een goede reputatie om niet gevonden te worden op het internet. Als er negatieve informatie over jou staat op internet, dan wil je dit liever niet zien. Je kunt dan iemand inschakelen om jezelf te laten “ontgooglen”. Ook kun je er vaak zelf wat aan doen door pagina’s met informatie van jezelf te verwijderen of beheerders te mailen van websites.

Er zijn verschillende bedrijven en websites actief binnen deze branche. Een van de eerste speler op het gebied van Online Reputatiemanagement was en is Universal XS. Er zijn ook specifieke websites die zich volledig richten op ORM en ontgooglen.Over de Auteur

Helaas hebben sommigen kwaad in de zin en kunnen de reputatie van anderen relatief gemakkelijk beschadigen, ontgooglen gaat dit tegen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo