Videomarketing dat werkt! - Artikelpost

Videomarketing dat werkt!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 200 | Aantal woorden: 809 | Datum: | 0 commentaar

In de wereld waarin we nu leven worden we platgegooid met advertenties. Of het nou gaat om online advertenties of de traditionele media op televisie of buiten. Overal waar we gaan proberen merken zich te onderscheiden met hun advertentie om zo klanten te trekken. En wees nou eerlijk hoeveel advertenties blijven eigenlijk in je hoofd zitten nadat je ze hebt gezien? Waarschijnlijk maar 1 of zelfs 0. Veel mensen zijn merktrouw of juist het tegenovergestelde. Hoe kan je het beste je marketingstrategie hierop aanpassen. Welke soort media of marketinguiting helpt nog in deze tijd? Nou laten wij je 1 ding zeggen. Videomarketing dat werkt zeker, hieronder volgt onze toelichting.

 

Kans om viraal te gaan op social media

Ken je het bekende video platform TikTok al? Waarschijnlijk wel. Het lijkt net alsof iedereen die nu thuis zit door Corona besluit om een TikTok account te maken. En wat gebeurt er met de grappige filmpjes op het platform? Deze worden gedeeld op social media, gedeeld via WhatsApp en geplaatst door bekende social media account. En dit is precies waarom videomarketing werkt. Er is altijd een kans dat jouw video viraal gaat. En een virale video zorgt voor gratis aandacht van mensen die wel of niet jouw doelgroep zijn. Het gaat er in ieder geval om dat het bereik van de video erg groot is.

 

Het moet niet zo zijn dat je een promotiefilmpje maakt over jouw bedrijf met al doel om viraal te gaan. Hierdoor kan het uiteindelijke doel vergeten worden en dat is om potentiele klanten aan te trekken en om huidige klanten meer te laten afnemen. Werk samen met een betrouwbaar animatie studio die een prachtige video voor jouw bedrijf kan maken.

 

Meer overtuigingskracht

Een andere reden waarom videomarketing werkt is omdat een video mensen meer kan overtuigen. En dan heb ik het niet over een simpele reclame commercial die maar al te vaak op televisie voorbij komt. Nee, ik heb het over een korte maar zeer krachtige boodschap of juist een grappig filmpje waarin duidelijk gemaakt wordt dat het product absoluut werkt. Het ligt er maar net aan wat voor soort product of dienst er aangeboden wordt.

 

Ook is er uit onderzoek gebleken dat een video consumenten helpt bij het beslissingsproces. Door het zien van een uitleg animatie of juist een grappige animatie krijgen consumenten een beter beeld en gevoel bij het bedrijf. Het trekt ze eerder over de streep om een aankoop te de doen.

 

Animatie video laten maken

Maar hoe werkt het nou eigenlijk om videomarketing in te zetten. Wat heb je daarvoor nodig? Nu lijkt het misschien heel makkelijk om zelf een animatie video te maken. Maar in de realiteit kan dit zwaar tegenvallen. Zo wordt er met speciale programma’s gewerkt en wordt er van tevoren een goed en pakkend script geschreven. Huur daarom een gespecialiseerd animatie bedrijf in dat voor jou de video maakt. Laat je inspireren door hun vorige werk en kies het bureau zorgvuldig uit. Vraag ook altijd of er meerdere versies gemaakt kunnen worden van het filmpje zodat je kunt A/B testen.Over de Auteur

Particulier die het leuk vindt om informatie over verschllende onderwerpen te delen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo