FB pix Voordelen en nadelen van Wordpress - Artikelpost

Voordelen en nadelen van Wordpress

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 505 | Aantal woorden: 456 | Datum: | 0 commentaar

Eén van de populairste content management systemen (CMS) dat is Wordpress en dat is vanwege de vele voordelen van dit systeem. Wordpress begon ooit als een eenvoudig blog-systeem dat op de homepagina gewoon de recente blogs liet zien. Echter in 2021 is WordPress een zeer uitgebreid CMS met vele mogelijkheden tot het bouwen en beheren van vele verschillende type websites. Zo kun je er bijvoorbeeld een informatieve website, bedrijfssite, blog of webshop mee bouwen en beheren en dat ook nog zonder veel technische kennis. Vanwege de vele voordelen wordt Wordpress steeds vaker gebruikt voor het maken van websites. Maar naast de vele voordelen heeft dit systeem natuurlijk ook een aantal nadelen. De voor- en nadelen zijn hieronder voor je op een rijtje gezet! Ga naar het webdesign blog voor een uitgebreide lijst van voordelen en nadelen aan Wordpress.

Voordelen

  • Eenvoudig: Iedereen kan na een korte instructie met de basisopties van WordPress leren werken. Pagina’s of berichten toevoegen is eenvoudig en het invoegen van een afbeelding of ander element spreekt voor zich vanwege de intuïtieve indeling.
  • Opensource: WordPress is een open systeem waardoor het compatibel is met zowel eigen plugins, als plugins van derden en met thema's. En het systeem is hierdoor gratis.
  • Zoekmachinevriendelijk: WordPress is zoekmachine vriendelijk, omdat zoekmachines de koppen van WordPress bijvoorbeeld herkennen. Een duidelijke titel en subkopjes neemt Google mee bij het indexeren van de pagina.
  • Populariteit: WordPress is een populair systeem en is hierdoor een betere optie is. Door een groot marktaandeel is WordPress ook stabiel en betrouwbaar, omdat de kans klein is dat het ophoudt met bestaan.

Nadelen

  • Onderhoud: WordPress websites hebben regelmatig onderhoud nodig, waaronder het uitvoeren van updates.
  • Veiligheid: Omdat iedereen plugins aan het systeem kan toevoegen, bestaat de kans dat je plugins installeert die niet veilig zijn. Daarom moet je altijd controleren wie de maker is voor je iets installeert.
  • Compatibel: Door de flexibiliteit van WordPress kan het systeem lijden onder teveel plugins of plugins die niet compatibel zijn, waardoor ook de snelheid aangetast kan worden. Bedenk van tevoren welke functionaliteiten je voor de website wilt en welke plugins hiervoor beschikbaar zijn.Over de Auteur

Van webdesign blog (Webmasterresources)

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo