Waarom content marketing belangrijk is - Artikelpost

Waarom content marketing belangrijk is

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 112 | Aantal woorden: 1178 | Datum: | 0 commentaar

Waarom content marketing belangrijk is 

Content marketing is een veel voorkomend begrip in de (online) marketingwereld. Maar wat is content marketing eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? In dit artikel geven we je wat meer inzicht in de wereld van content marketing en vertellen we je wat de voordelen ervan zijn. 

Wat is het?

Content marketing is een techniek waarbij relevante content wordt gecreëerd en verspreid over relevante kanalen. We gebruiken deze content om de naamsbekendheid van een bedrijf te vergroten, meer klanten te genereren en uiteindelijk natuurlijk meer te converteren. We creëren deze content gericht op een specifieke doelgroep. Content marketing kan dus van alles zijn! Van een post op social media, tot een billboard langs de weg, of een reclame op tv. Content marketing is dus heel breed interpreteerbaar en inzetbaar, en erg belangrijk voor de groei en succes van een bedrijf.

Wat zijn de grootste voordelen?

Zoals hierboven genoemd is het erg belangrijk om meer klanten en omzet te genereren. Hieronder noemen we grootste voordelen.

Het levert veel informatie op

Door de onderzoeken die je doet om te bepalen wat je doelgroep is, vergaar je een hoop waardevolle informatie. Je kunt bijvoorbeeld op basis de uitkomst van je onderzoek, beter bepalen waar de behoefte van jouw (potentiële) klant licht. Zo kun je aan de hand van content marketing je product of dienstverlening veranderen of verbeteren. 

Je wordt beter vindbaar in zoekmachines

Google wil eigenlijk het liefst de meest relevante informatie voor iedere zoekterm laten zien. Dat betekent dus dat Google fan is van content marketing! Als ieder relevant onderwerp in de vorm van een blog de juiste informatie verstrekt, draagt dat bij aan een hogere ranking in zoekmachines. Ook blog content kan dus als een vorm van content marketing gezien worden. 

Je bespaart kosten op mediabudget 

Aan de meeste vormen van adverteren hangen flinke prijskaarten. Een tv-reclame, een billboard advertentie of zelfs adverteren in Google, is vaak erg duur. Door content marketing efficiënt in te zetten, kun je vergelijkbare resultaten behalen en flink veel op kosten besparen. 

De informatie sluit perfect aan op de behoefte 

Zoals in Google de werking van content marketing hierboven al uitgelegd is, is het mooie van content marketing dat het naadloos aansluit op de behoefte en vraag van de doelgroep of consument. De content is altijd te vinden wanneer nodig, en op het juiste kanaal. 

B2B content marketing

 

Content marketing hoeft er niet alleen te zijn om de consument aan te trekken. Ook bedrijven hebben er veel baat bij. Waar veel content voor het binnenhalen van nieuwe klanten is, is B2B content er voor andere bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die jouw bedrijf doen laten groeien, door content marketing efficiënt in te zetten. Dit soort bedrijven hebben alle expertise en kennis in huis om lead generation, lead nurturing en conversie te genereren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een strategie vertalen naar executie, marketing campagnes creëren en relevante onderwerpen bedenken op basis van data en onderzoek. Investeren in content marketing is dus erg belangrijk om als bedrijf succesvol te zijn!
Over de Auteur

Niels is al jaren lang auteur voor Winnrs en schrijft graag over alles wat met (online) marketing te maken heeft.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo