FB pix Waarom is linkbuilding belangrijk? - Artikelpost

Waarom is linkbuilding belangrijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 188 | Aantal woorden: 858 | Datum: | 0 commentaar

Linkbuilding is een cruciale onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het proces omvat het verkrijgen van externe links naar een website, met als doel de zoekmachinerelevante autoriteit en het vertrouwen van een website te verhogen. Dit kan worden bereikt door het creëren van waardevolle inhoud, het uitvoeren van outreach en het opbouwen van relaties met andere websites.

 

Dit is waarom!

 

Linkbuilding is belangrijk omdat zoekmachines zoals Google de kwaliteit en relevantie van een website bepalen aan de hand van de links die naar de site verwijzen. Hoe meer relevante en autoritatieve links een website heeft, hoe hoger deze zal worden gerankt in zoekresultaten. Dit kan leiden tot meer verkeer en een grotere zichtbaarheid voor potentiële klanten.

Er zijn veel manieren om linkbuilding te implementeren, en een linkbuilding pakket kan een geweldige manier zijn om te beginnen. Veel bedrijven bieden pakketten aan die zijn samengesteld uit verschillende diensten, zoals inhoudscreatie, outreach en link verwijdering. Dit kan een snelle en efficiënte manier zijn om linkbuilding te implementeren zonder dat u zelf veel tijd hoeft te besteden aan onderzoek en het opbouwen van relaties.

Een linkbuilding strategie is een plan van aanpak voor hoe u linkbuilding zult implementeren, en welke methoden u zult gebruiken om links te verkrijgen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden het creëren van waardevolle inhoud, het opbouwen van relaties met influencers in uw niche, en het uitvoeren van outreach naar andere websites. Een goede linkbuilding strategie is essentieel om een consistente en effectieve linkbuilding campagne te voeren.

Hoe creëer je een goede linkbuilding strategie?

Al bepaalt deze SEO-techniek voor maar liefst 30% jouw positie, is het in principe geen hogere wiskunde. Toch schakelen bedrijven vaak alsnog een linkbuilding bureau in. Maar waarom dan? Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je precies moet weten op welke zoekwoorden je moet focussen en dat zoekmachines een mix willen zien van kwalitatieve en minder kwalitatieve links en vooral dat eerste is zeer lastig zonder een goed netwerk.

Je kunt deze links in principe zien als een referentie van een ‘’persoon’’ over jouw product. Want laten we eerlijk zijn als jij op zoek bent naar een nieuwe laptop, wie vertrouw je dan meer? Je neef Frank die een echte specialist is op dit onderwerp of je oma Hennie die eigenlijk gewoon een digibeet is? Hoogstwaarschijnlijk, zal dit Frank zijn. En zo werkt het ook met platformen online. Zo zal een linkje op Tweakers, veel meer waarde toevoegen dan die op de plaatselijke Jeu de Boules vereniging, maar is ook een stuk moeilijker zonder het bezitten van een goed netwerk.

 

 Over de Auteur

De auteur

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo