Welk hosting pakket heb ik nodig voor mijn site? - Artikelpost

Welk hosting pakket heb ik nodig voor mijn site?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 699 | Aantal woorden: 682 | Datum: | 0 commentaar

Het bouwen en lanceren van websites is spannend. Gelukkig is het tegenwoordig makkelijker dan ooit. Het enige wat je nodig hebt is een domeinnaam, hosting pakket en een content managent systeem. Dat was 10 jaar geleden een stuk lastiger. Het eerste waar je momenteel op moet letten is het type hosting pakket dat je gaat aanschaffen. Daarbij is het belangrijk dat je een goede en goedkope hosting provider kiest. Een hosting provider faciliteert de serverruimte waar jouw website op komt te staan. In dit artikel lees je welke verschillende soorten hosting pakketten beschikbaar zijn en waar je op moet letten. 

Gratis Website Hosting

Gratis hosting kost niks en bespaart je dus veel geld. Maar gratis hosting is vaak van slechte kwaliteit. De servers van deze dienst zijn nooit geoptimaliseerd voor snelheid. Zo staan er in veel gevallen duizenden sites op een server waar normaalgesproken maar 100 sites fatsoenlijk op kunnen draaien. Deze overvolle bezetting van de server zorgt vaak voor extreem langere laadtijden voor iedere gehoste site. Daarnaast worden er meestal irritante advertenties op jouw website door de hosting provider geplaatst om de kosten te dekken. Deze vorm van hosting is daarom sterk af te raden. Gelukkig wordt deze misleidende dienst vrijwel niet aangeboden in Nederland. 

Shared Web Hosting

Gedeelde website hosting is een vorm waar een server in verschillende serverruimtes wordt opgedeeld. Hierdoor kunnen er meerdere websites op een server draaien. Hoeveel ruimte jij krijgt hangt af van de grootte van het hosting pakket. De servers zijn voorzien van verschillende functies voor de gebruiker die het hosten van een website een stuk makkelijk maken. Denken aan 1 klik script installaties, gratis e-mailaccounts en FTP toegang tot de bestanden van jouw website. Deze type van hosting is zeer betaalbaar. Dit is de meest voorkomende vorm van hosting en is zeer aan te raden als je zonder zorgen een blog of website wilt starten. 

Dedicated Hosting

Dedicated server hosting (wikipedia) geeft jou als klant volledige toegang tot een server. Jij bent dus de enige gebruiker van de serverruimte. Je hebt de volledige rechten voor het beheer van de server en kunt jouw serverruimtes tot op de puntjes naar eigen wens configureren. Hierdoor maakt jouw site ten allen tijden volledig gebruik van de capaciteiten van de server. Deze methode wordt over het algemeen gebruikt voor grote websites waarbij er meer middelen van een server worden gevraagd dan bij kleinere websites. 

Een shared hosting pakket is de beste optie voor beginners. 

Stel dat je nog nooit een website hebt gemaakt, dan is de gedeeld hosting pakket altijd de veiligste en slimste keuze. In dat geval heb je alleen toegang tot wat je hoofdzakelijk nodig hebt. Namelijk toegang tot het controlepaneel waarom je content management systemen als Wordpress en Joomla op kunt installeren. Over de Auteur

Zeer geinteresseerd in hosting onderwerpen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo