FB pix Aduh. DISKWALIFICATIE. - Artikelpost

Aduh. DISKWALIFICATIE.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1023 | Aantal woorden: 707 | Datum: | 0 commentaar

Deze hengel dag had ik echt niet kunnen vermoeden dat ik vandaag  aan een wedstrijd zou deelnemen. Al helemaal niet dat ik gediskwalificeerd  zou worden op grond van onrechtmatigheden gedurende de karper stokvissen wedstrijd.

In de stromende regen bij het vis complex ’t Mun aangekomen te Appeltern, werd ik er op attent gemaakt dat de vijver  was afgehuurd. Mij werd meteen de mogelijkheid geboden om eventueel deel te nemen aan de wedstrijd. Dit aanbod sloeg ik niet af en na betaling van het inschrijfgeld en loting van de visplaatsen was het de vismaterialen uitladen en het zoeken van je visstekkie. Helaas zat ik net naast de hoekplaats, maar mocht niet ontevreden zijn met de wind schuin van achter. Ik had me voorgenomen om de stek meteen goed te overkappen met de visparaplu om deze dag niet weer af te sluiten met de laarzen vol regenwater. De snelbinders waren erg handig met de stevige wind. Het begin van de wedstrijd verliep voorspoedig en ik wist enkele carp te netten. Velen zaten nog vertwijfeld op hun eerste aanbeet te wachten. Die bleken deze dag vrij spaarzaam te zijn en niet van die hoeveelheden waarmee we verwend zijn. Ik blijf goed mee vissen in de top, maar de hoekplaatsen gaan toch meer vis opleveren. Mijn vangst 23,5 kilo is voor deze dag gezien de resultaten zeer behoorlijk.

GEEN GROTE BALLEN GOOIEN hoorde ik nog tijdens de wedstrijd roepen. Ik dacht, oh , er gooit zeker iemand  voerballen zo groot als kanon kogels op zijn voer plek, en liet het verder aan mij voorbij gaan. Tegen het einde van de match zag ik nog een restje voer van een vissessie eerder. Ik maak hier hele kleine balletjes van  ( pingpong balletjes ) en gooi er een paar op mijn voer plek. Ik ben mij van geen kwaad bewust. Na afloop hoor ik: “GAYET” ik moet je helaas diskwalificeren en kan je het prijzengeld helaas niet toebedelen. Wat was nu het geval? Er mag niet met grondvoer gevoerd worden als het groter is dan 2 cm. Ik verontschuldigde mij voor het vervalsen van de wedstrijd. Ik was  niet op de hoogte van deze regel en als ik het wel geweten had dan had ik het beter met de cup kunnen brengen, korrelig doordat het opgedroogd oud voer was en dan als kleine voerdeeltjes uiteen was gevallen. Helaas pindakaas, maar uiteraard wel terecht. Ik was ook niet de enige die hier op gewezen werd. Voor mij was het toch een perfecte visdag omdat ik mij toch heel behoorlijk heb weten te handhaven tussen al deze topvissers. Na een halve eeuw vissen mijn 1ste diskwalificatie. Foei. www.dehengel.nl

Pat Gayet

© copyrightOver de Auteur

Pat Gayet, een fervent visser.

www.dehengel.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo