FB pix Breien is fun! - Artikelpost

Breien is fun!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1545 | Aantal woorden: 449 | Datum: | 1 commentaar

Steeds meer mensen ontdekken dat breien een ontspannende bezigheid is. En terwijl je lekker aan het breien bent ontstaat er ook nog iets moois. Een lekkere warme sjaal voor de winter of als je erg amibiteus bent een mooie wollen trui.

Waarom is breien nu zo leuk. De antwoorden van diverse breisters waren: "Je bent lekker creatief bezig." "Ik vind het leuk om met zoiets simpels als een bolletje wol iets leuks te zien groeien." "Een zelf gebreide trui zit gewoon het lekkerst en je kunt hem helemaal maken zoals jij dat wilt."

Breien wordt wel gezien als een soort van meditatieve bezigheid. De naalden tikken hun ritme en je geest moet zich bezighouden met het op de pennen houden van de wol en soms met het tellen van de steken wanneer er een ingewikkeld patroon is gekozen.

Wanneer je zo helemaal opgaat in je breiwerk, is er geen plaats voor stress. Jij bent nu lekker aan het breien en de rest van de wereld komt later weer aan de beurt. 

Maar voor een beginnende breister kan het breien nog wel eens een bron van schrik en ergernis zijn. Oeps! daar glijden die steken weer van de naald.... of hoe kan het nu toch dat mijn breiwerkje steeds breder wordt.... in het begin moet je volhouden, ook al denk je dat het nooit goed gaat komen. En wanneer je dan volhoudt wordt je op een gegeven moment beloont met je eerste creatie, die je natuurlijk vol trots aan iedereen wil tonen!

Breien wordt eens in de zoveel tijd weer opnieuw uitgevonden door de media. Op dit moment staat het Wildbreien erg in de belangstelling. Wildbreien is het aankleden van allerlei straatmeubilair zoals lantarenpalen, stoplichten enz. met breisels. Maar ook standbeelden krijgen een mooi breiwerkje omgehangen. Over het algemeen wordt het wildbreien verbonden aan een of andere actie waarvoor men op dat moment belangstelling vraagt.

Een ander fenomeen wat in opkomst is, is het samen breien in brei cafés. Op diverse plaatsen in het land komen vrouwen samen om samen te breien. Naast het feit dat dit natuurlijk erg gezellig is, is het ook heel makkelijk wanneer je een probleem hebt met een van de breipatronen waar je mee bezig bent. Hulp is dan altijd bij de hand!

 

 Over de Auteur

Je snapt inmiddels wel dat ik graag brei. Dat is niet altijd zo geweest. Als kind had ik een vreselijke hekel aan dat gevecht met die stugge katoen en die roestige breinaalden. Maar tegenwoordig brei ik er lustig op los.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Wed, 30 Nov 2011 at 9:04 PM, by Jwielhouwer
Maar... Hoe kan het nu dat mijn breiwerkje steeds breder wordt...? Help!

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo