De 2 beste denksporten tegen de verveling! - Artikelpost

De 2 beste denksporten tegen de verveling!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 226 | Aantal woorden: 974 | Datum: | 0 commentaar

Je kent het wel, de verveling wanneer je werkelijk niks te doen hebt. Je blijft op de bank liggen naar de klok te kijken die zo langzaam aan het tikken is. Je begint tegen je huisdier te praten, maar na een tijdje een zeer eenzijdige gesprek te hebben begint dat ook te vervelen. Wat doe je dan op dat moment? Een denksport is een zeer goed middel tegen de verveling. Je maakt immers plezier en daagt je brein uit om probleemoplossend vooruit te denken. Hier zijn twee denksporten waar je misschien nog niet bekend mee bent; Backgammon en Rummy!
Backgammon

Backgammon is een race waar de beide spelers stenen over het veld moeten laten lopen door middel van dobbelstenen. De tegenstander loopt in de tegengestelde richting, waarbij losse stenen van de tegenstander geslagen kunnen worden. Het uiteindelijke doel is om 15 stenen als eerste naar de andere kant te kunnen halen. Als je dit hebt gedaan, heb je het spel gewonnen.


Het speelbord bestaat uit 24 punten die worden getoond als gekleurde driehoeken. Beide spelers in het begin ontvangen 15 schijven, die worden verdeeld over verschillende punten. De speelrichting voor beide spelers zijn ook verschillend. Eén speler speelt met de klok mee, en de andere speler speelt tegen de klok in. Als er een schijf geslagen wordt, wordt deze in het midden van het speelbord gezet, ook wel de bar genoemd. Zolang er een schijf op de bar zit, mag een speler geen andere zet zetten, anders dan de schijf van de bar af te halen.

De uiteindelijke bedoeling is om alle schijven van het bord af te halen. Backgammon is dus ideaal voor tegen de verveling.

Rummy

Rummikub bestaat uit 106 steentjes. Deze bestaan uit 2 sets van de getallen 1 tot en met 13 die rood, geel, blauw, of zwart gekleurd zijn en twee jokers (rood en zwart). Het spel wordt meestal gespeeld met 2 tot en met 4 spelers. De uiteindelijke bedoeling is om rijen of sets te maken met de steentjes.


Aan het begin van het spel pakt iedere speler willekeurig 14 steentjes (die in het begin op de kop waren gezet). Eén speler mag een extra steentje pakken en die mag het spel uiteindelijk beginnen. Je moet ook rijtjes van 3 of 4 creëren door bijvoorbeeld van één getal 3 verschillende kleuren te hebben. Je kan ook een rijtje creëren door van één kleur een getal volgorde te zetten. Dit is bijvoorbeeld dus 4-blauw, 5-blauw, en 6-blauw. De twee jokers kunnen voor elke willekeurige steen gebruikt worden. Deze kan dus gebruikt worden als je een bepaalde steen mist, zodat je die kan invullen met een joker. Een speler heeft het spel gewonnen als die al zijn steentjes op tafel heeft neergelegd als sets/rijtjes. Wees dus slim en bewaar je steentjes goed om in Rummikub te winnen.

Nooit meer vervelen

Deze twee denksporten worden al jaren gespeeld door veel verschillende mensen. Veel spelen het voor de verveling, anderen spelen het omdat het je mentaal beter kan ontwikkelen door bijvoorbeeld meer probleemoplossend vooruit te denken. Backgammon en Rummy zijn dus ideale denksporten om jouw verveling te genezen. Je kan dus eindelijk jouw huisdier met rust laten en beginnen met denken!


Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo