FB pix Een geschikte leesmap voor iedereen! - Artikelpost

Een geschikte leesmap voor iedereen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1365 | Aantal woorden: 680 | Datum: | 0 commentaar

De leesmap is begonnen tijdens de periode 1945-1950, oftewel de na-oorlogse jaren. Het viel een paar jongens op dat vaak oude tijdschriften gewoon bij de vuilnis lagen, bij het oud papier. En grappig genoeg zagen deze tijdschriften er eigenlijk niet eens zo slecht uit. Deze slimme jongens bedachten toen het nieuwe plan en de eerste leesmappen werden al snel verzonden. Tot de dag van vandaag is dit idee nog steeds te vinden bij de diverse nederlandse gezinnen. Maar we vinden de leesmap ook in Duitsland en Oostenrijk.

Het principe is eenvoudig. Koop een groot aantal weekbladen of maandbladen tegen een goede prijs en stel mappen samen met bijvoorbeeld 10 verschillende bladen doe er een beschermhoes of kaft omheen en stop dit in een kartonnen portefeuille, en de leesmap of leesportefeuille is geboren. Het principe is nu dat je de map gaat uitlenen voor 1 week, en dan doorgeeft aan de volgende klant, die deze map ook een week lang gebruikt en weer teruggeeft voor de volgende klant. Hoe vaak je die map kunt gebruiken is afhankelijk van de mate van slijtage en de mate van bescherming tegen deze slijtage.

De kosten voor het lenen van deze mappen is afhankelijk van de ouderdom van de map. Is de map helemaal nieuw, zijn de kosten het grootst. Iedere week dat de map ouder wordt, gaat de huurprijs omlaag. Tot op het moment dat de beheerder van de mappen bepaald dat de kwaliteit te slecht wordt, maar zelfs dan kan de map, voor een restprijs nog verkocht worden, de zogenaamde houdmap.

Om tot het maken van een goede leesmap te komen zal het nodig zijn veel tijd te steken in het tijdschriften samenstellen. Om tot een goede keuze te komen zal er ook wel wat onderzoek gedaan moeten worden naar de wensen in de gezinnen (gezinsmap) of individuen. De samenstelling zal dus per gezin eigenlijk erg moeten varieren. Dit is natuurlijk wel mogelijk, maar ook zal dit veel duurder zijn, omdat er veel meer verschillende tijdschriften ingekocht zullen moeten worden. De conclusie is dan om te kiezen voor een samenstelling voor een zo groot mogelijk publiek.

Belangrijk is ook om tijdschriften te voor de mappen te kiezen die veel tijdloze berichten brengen, zoals voor- en nabeschouwingen, reportages van grote gebeurtenissen en meer van dit soort artikelen. Daarom zal in de leesmappen veel voorkomende tijdschriften zitten als Revue, Margriet, Libelle en Panorama, die behalve het nieuws meestal goede uitgebreide nabeschouwingen brengen, waarbij diep wordt ingegaan op de gebeurtenis, en waarbij het hele feit uitgebreid wordt geanaliseerd door verschillende experts. Deze artikelen zijn in feite redelijk tijdloos en interessant, al heeft de gebeurtenis al een half jaar geleden plaats gevonden.

Ook een tijdschrift als National Geographic is zo een blad. Hierin zou de eerste maanlanding op dit moment nog uitgebreid kunnen worden geanaliseerd, en zal voor de diverse lezers nog zeer kunnen boeien door de nieuwe frisse kijk op de gebeurtenis. Het is dan ook geen probleem wanneer zo een blad in een oude map van 5 maanden oud zou zitten bij het tijdschriften samenstellen. Natuurlijk kunt U Uw magazines bij de lokale supermarkt of tijdschriftenhandel kopen, maar het voordeel van magazines bestellen zal behoorlijk op kunnen lopen.

De concurrentie tussen de verschillende magazines is aanzienlijk, zeker als je je realiseert dat er alleen al aan Nederlandse tijdschriften een aanbod van zo'n 1200 verschillende tijdschriften is. Allemaal die redacteuren, journalisten, fotografen, kantoorpersoneel en ga zo maar door zullen aan het werk moeten blijven, kort gezegd de concurrentie is moordend. Hier zal iedere uitgever dus zeker op in moeten spelen.

 Over de Auteur

Mijn naam is Bart en ben geinteresseerd in alles wat te maken heeft met tijdschriften en magazines in het algemeen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

'de Leesmap'
'de Leesmap'

€ 21,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo