FB pix Digitaal scrappen: de nieuwe trend voor hedendaagse mama's - Artikelpost

Digitaal scrappen: de nieuwe trend voor hedendaagse mama's

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1565 | Aantal woorden: 576 | Datum: | 0 commentaar

In Amerika is het reeds razend populair, maar digitaal scrappen komt nu ook in België en Nederland steeds vaker voor! Het is de ideale hobby voor de hedendaagse mama omdat het snel kan gebeuren vanuit de luie stoel en omdat mama’s hun creatieve ei kwijt kunnen terwijl ze hun liefde uiten voor hun kinderen.

Wat is digitaal scrappen?

Het creatief verwerken van foto’s terwijl herinneringen en gebeurtenissen worden vereeuwigd voor later. Men maakt fotoboeken waarvan elke bladzijde een artistiek kunstwerk is. Kinderen zijn dol op dit soort boeken waarin zij zelf de hoofdrol spelen.

Voor mama’s is het een ideale uitlaatklep om hun ervaringen en belevenissen tijdens hun moederschap te uiten. Net als in een dagboek, maar dan meteen gecombineerd met foto’s en illustratie die hun woorden kracht bijzetten.

Digitaal scrappen gebeurt voor 100% op de computer. Studies hebben bewezen dat moderne mama’s reeds een derde van hun vrije tijd op de computer doorbrengen. Door digitaal te gaan scrappen, zorgen ze er nu voor dat deze doorgebrachte tijd productief wordt en tegelijk ontspannend blijft.

Hoe moet je digitaal scrappen?

Het maken van een digitaal scrapbook doe je in een fotobewerkingsprogramma. Veel mensen gebruiken Photoshop, Photoshop Elements of Paint Shop Pro. Maar Gimp is ook een goede mogelijkheid en is bovendien gratis omdat het open source is. Digitale scrapbookkits vind je overal online, al dan niet gratis. Er bestaan ook bouwplannen die reeds bepalen hoe je de layout moet opbouwen. Die zijn te googlen onder de naam digital scrapbook templates. Door zo’n templates te gebruiken wordt de tijd die je aan een layout spendeert aanzienlijk ingekort.

Afgewerkte layouts kunnen worden afgedrukt in een fotoboek. Er bestaan ook speciale scrapbookalbums met plastic hoesjes waarin individueel afgedrukte pagina’s kunnen worden gestoken.

Het voordeel van digitaal scrappen is dat je er kan aan werken wanneer het jou past. Zonder dat je telkens een heleboel materiaal moet uithalen, kan je toch creatief zijn. Met een simpele klik sluit je het programma af als je klaar bent. Je hoeft dus niet meer te gaan opruimen na het knutselen! Het is bovendien ook een goedkope hobby. als je Gimp gebruikt en je toelegt op het vinden van goede scrapbook freebies, hoeft het je helemaal niets te kosten!

 Over de Auteur

Wil je meer weten over digitaal scrappen? Leer er alles over op http://www.scrapster.be

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo