Drie tips voor het bevorderen van de sfeer op een bedrijfsfeestje - Artikelpost

Drie tips voor het bevorderen van de sfeer op een bedrijfsfeestje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 383 | Aantal woorden: 503 | Datum: | 0 commentaar

De sfeer op een bedrijfsfeestje wordt in grote mate bepaald door de gasten, maar ook de locatie en inrichting hebben hier grote invloed op. In dit artikel wordt gekeken naar wat belangrijk is als het gaat om het creëren van een prettige sfeer. Ben je nog op zoek naar een feestlocatie in Harderwijk? Voor een fijne feestlocatie in Harderwijk kunt u terecht bij Slenkenhorst.

1. Kleine zaal is vaak beter

Als je samen wat te vieren hebt dan wil je graag in een zaal zitten die er niet massief uitziet. Je wil juist dat iedereen zich op zijn gemak voelt in een knusse ruimte. Hoe groot een zaal moet zijn, ligt aan het aantal gasten dat je uitnodigt. Inventariseer van tevoren daarom goed hoeveel bezoekers er komen. Geef daarom een einddatum op voor wanneer de gasten nog kunnen afzeggen. Hoe groot de zaal aanvoelt, wordt niet alleen bepaald door het aantal vierkante meter. De inrichting van het gebouw kan ook erg belangrijk zijn om de ruimte op te vullen. Bij een te grote ruimte kun je er voor kiezen om een deel van de ruimte af te schermen.

2. Stel steeds de vraag: wordt hierdoor het doel bereikt?

Laten we als voorbeeld nemen dat jij wil dat het personeel van jouw bedrijf elkaar beter leert kennen. Dan is het best lastig om iedereen met elkaar in contact te laten komen. Hoe doe je dat als medewerkers van zelf bij elkaar gaan zitten met andere medewerkers die zij mogen en vervolgens niet meer wisselen? Een goede oplossing kan dan zijn om te gaan voor bijvoorbeeld een walking dinner waarbij mensen gemakkelijk even een praatje met elkaar kunnen maken. Het eten kunnen zij dan gemakkelijk meenemen om dit mogelijk te maken. Ook kun je leuke spelletjes of opdrachten laten uitvoeren in groepjes waardoor iedereen met elkaar moet samenwerken. Zorg ervoor dat iedereen mee kan doen in de spelletjes en dat jong en oud elkaar aanvullen. Overleg altijd goed met de gastheer of gastvrouw over de mogelijkheden. Samen kom je vaak op leuke oplossingen om het doel te kunnen bereiken.

3. Geluid en verlichting zijn erg belangrijk

Een goede dj kan hier uitstekend advies in geven. Hij weet hoe je de geluidsinstallatie goed kan plaatsen en hoe je met lichten de juiste sfeer kan creëren. Wil je dat mensen gaan dansen op je feest dan is het belangrijk dat de ruimte donker is en mooie lichten het podium opfleuren. Het laten opstellen van sta tafels zorgt ervoor dat mensen eerder naar het podium toe bewegen. Je kan het ook zakelijk houden door bijvoorbeeld je bedrijfslogo te projecteren op de muur.Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo