Een goede plek om science fiction boeken te ontdekken - Artikelpost

Een goede plek om science fiction boeken te ontdekken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 204 | Aantal woorden: 516 | Datum: | 0 commentaar

Het science fiction genre lijkt de laatste jaren wat minder populair te zijn geworden, maar dat klopt niet helemaal. Het is zeker zo dat bijvoorbeeld het fantasy boeken genre science fiction in populariteit heeft voorbijgestoken. Het fantasy genre is dan ook enorm populair en er worden enorm veel boeken van verkocht de laatste tijd. denk maar aan populaire boekenseries zoals game Of thrones die ook verfilmd zijn voor televisie en die heel veel mensen het genre hebben leren kennen. Maar de elementen die fantasy zo populair maken kunnen ook teruggevonden worden bij science fiction. Een grote fantasierijkheid, verrassende plotwendingen, verzonnen werelden en personages, interessante (buitenaardse) rassen, en zo verder.

Veel mensen denken ook verkeerdelijk dat er minder of bijna geen science fiction meer wordt geschreven. maar dat klopt niet. om maar één voorbeeld te noemen: je hebt bijvoorbeeld The Martian van Andy Weir, ook succesvol verfilmd met Matt Damon. Of je hebt bijvoorbeeld de boeken van Altered Carbon die ook verwerkt werden tot een populaire televise serie. Science Fiction is dus zeker niet dood als genre. En je hebt natuurlijk ook al die science fiction klassiekers uit het verleden om te ontdekken. Denk maar aan de boeken van Isaac Asimov bijvoorbeeld. Zijn robotboeken zoals I Robot, of zijn uitstekende Foundation serie, ook weer met succes verfilmd onlangs.

Op Sciencefictionboeken.com kan je al die science fiction klassiekers en nieuwe science fiction boeken gaan ontdekken en kan je bekijken welke boeken de moeite zijn om eens te lezen. Je hebt bijvoorbeeld de algemene lijst met de beste science fiction boeken. Daar staat het onovertroffen Dune of Duin van Frank Herbert op nummer een. De interesse voor die boekenreeks is ook weer toegenomen door de recente Hollywood film die is uitgebracht en die het universum van Duin treffend weergeeft.

Nog een andere populaire lijst op de site is de lijst met de beste science fiction boeken series. Daar vinden bezoekers van de site langere boeken reeksen die je langer laten lezen dan één enkel boek. Heel erg de moeite om ook daar eens een kijkje te gaan nemen. Wat heb je verder nog meer op de website? Een hele top tien met science fiction boeken voor de jeugd zodat ook jongere lezers van het genre kunnen genieten. Een speciale lijst verder is de lijst met aanraders van science iction boeken voor fantasy fans. Daar vind je boeken die de twee genres dichter bij elkaar brengen en die een brug kunnen zijn om van het ene genre eens te gaan proven van het andere.

Meer dan genoeg dus om eens te gaan kijken. Misschien ontdek je zo wel je nieuwe favoriete boek. Want wat is er leuker dan het lezen van een goed, fantasierijk boek thuis op de zetel. niets toch.Over de Auteur

De webmaster van Sciencefictionboeken.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo