Alles wat je moet weten over een RF lens - Artikelpost

Alles wat je moet weten over een RF lens

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 209 | Aantal woorden: 503 | Datum: | 0 commentaar

 

Canon heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe lijn met EOS-R systeemcamera’s  en spiegelreflexcamera’s ook een nieuw soort lenzen ontwikkeld: de RF lens. Dat zijn lenzen die heel dicht tegen de lichtsensoren van de camera’s aan zitten en daardoor geschikt zijn voor het maken van foto’s in relatief donkere omstandigheden. Er is inmiddels een aantal van deze lenzen verschenen en de reacties van de fotografen zijn uiterst positief. Bij lenzen gaat het inmiddels al lang niet meer om passieve producten. De nieuwe lenzen zijn voorzien van eigen processoren en software voor optimale prestaties op het gebied van focus en beeldstabilisatie.

Beeldstabilisatie

In de RF lens zit een systeem voor optische beeldstabilisatie. Dat zorgt ervoor dat trillingen worden gecompenseerd. Vooral als je in de avond met je camera op stap bent is dat een bijzonder waardevolle toevoeging. Want zelfs bij hele lange sluitertijden zorgt de beeldstabilisatie ervoor dat je een perfect scherpe foto kunt maken. Ondanks deze geavanceerde technieken hoef je niet bang te zijn dat de RF lens snel beschadigt. Hij is gemaakt van robuuste materialen en volledig waterdicht gemaakt. Zelfs een regenbui zal geen schade veroorzaken.

Geen vertekend beeld

De kwaliteit van het glas in de RF lens is ervoor verantwoordelijk dat je geen last hebt van vertekende beelden. Door de nauwkeurig geslepen vorm van het glas verbetert de scherpte  en door de speciale coatings wordt voorkomen dat er sprake is van overmatige lichtinval. De scherpte is voortdurend aan te passen doordat je altijd toegang hebt tot de MF-instelling. De startknoppen voor de autofocus zijn aanpasbaar en voelen natuurlijk aan tijdens de bediening.

Professionele kwaliteit

En RF lens is ontwikkeld voor intensief en dagelijks gebruik. Het materiaal is hittebestendig, maar kan ook flinke schokken verdragen. Of je nu meeloopt in een demonstratie of in de regen langs de lijn staat van een sportwedstrijd; de lens zal je nooit in de steek laten. Dankzij de beschermende coating hebben water en vuil geen vat op het materiaal. Ondanks dat de lens is voorzien van intelligente systemen voor autofocus en beeldstabilisatie heb je ook mogelijkheden om handmatig scherp te stellen. Daarvoor is keus uit vijf snelheden.Over de Auteur

Als fotograaf helpt ik graag (beginnende) fotograven met het vinden van de juiste gear om mooie foto's te kunnen maken. Daarom deel ik in mijn blogs regelmatig handige tips.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo