FB pix Dolby surround 5.1 en DTS – een perfecte geluidsweergave voor film en muziek - Artikelpost

Dolby surround 5.1 en DTS – een perfecte geluidsweergave voor film en muziek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1516 | Aantal woorden: 713 | Datum: | 0 commentaar

 

Voor een optimale filmavond bij jou thuis zorg je er natuurlijk voor dat je alles in huis haalt voor een goede bioscoopervaring.

Zonder surround decoder komt het home cinema geluid niet goed tot zijn recht. De Dolby surround decoder converteert elk audiosignaal en zorgt er voor dat de toonsignalen over de juiste kanalen worden verspreid. Er is een verschil tussen analoge en digitale systemen. Analoge systemen zetten met behulp van een matrix codering vier geluidskanalen in twee geluidssignalen om. Bij het afspelen van muziek worden er vervolgens weer vier kanalen gedecodeerd. Bij digitale systemen heb je genoeg aan twee kanalen, namelijk Dolby en DTS. De  wijze van codering is van afhankelijk van bijpassende software.

Dolby surround 5.1 –Dolby Pro Logic

De techniek die oorspronkelijk voor de bioscoop is ontworpen, bereikt nu steeds vaker de woonkamer. Met dit systeem werd stereogeluid omgezet in een ruimtelijk geluidseffect door middel van vier kanalen (links en rechts voor, center en achter). Een hifi installatie met een geïntegreerde Dolby Pro Logic processor, decodeerde het Dolby stereo-signaal met een speciale matrix, die vervolgens het surround sound weergaf. Een zwak punt in dit systeem was de kanaalverdeling, zodat het al gauw werd vervangen door een verbeterde Dolby surround System 5.1.

Dolby surround 5.1 –Dolby Pro Logic II

Bij deze techniek wordt het stereosignaal gecodeerd en als 5.1 surround signaal weergegeven. Hierbij is een extra kanaal, namelijk het kanaal voor de subwoofer, erg belangrijk. Door de subwoofer wordt het frequentiebereik geoptimaliseerd waardoor het surround geluid, gecontroleerd en helderder klinkt. Bovendien komen middentonen beter tot hun recht. De nieuwe controle-logica voorkomt overmatige centralisatie op het middenkanaal tijdens het afspelen van standaard stereo-opnames.

Dolby surround 5.1 – Dolby Digital

De Dolby Digital surround 5.1 is een zeer geavanceerde technologie om een surround sound-effect weer te kunnen geven. Dit systeem biedt ondersteuning voor maximaal zes kanalen en maakt gebruik van een audio-geoptimaliseerde data compressie methoden. Een van de voordelen ten opzichte van de analoge Dolby Surround systemen is de geoptimaliseerde kanaalscheiding. Stereo weergave wordt zelfs in het achterste gedeelte van de ruimte realistisch weergegeven en een extra bas-kanaal zorgt voor een natuurlijke weergaven van bijvoorbeeld live concerten, voetbal games, en andere spectaculaire geluidseffecten.

Dolby Digital wordt door vakpers, tijdens 5.1 home cinema tests, als meest vooruitstrevende techniek gezien. Dolby Surround 5.1 - in de vorm van een Dolby Digital decoder - wordt tegenwoordig in alle home cinema receivers en Blu-ray-spelers ingebouwd. De opvolgers van deze techniek zijn de Dolby True HD en de DTS-HD-Master. Met moderne 5.1 systemen van Teufel Audio ervaar je een fantastische home cinema sound. Dit systeem ondersteunt alle genoemde technologien. Op de website van Teufel Audio vind je veel informatie over Dolby Surround 5.1  systemen. De webshop van Teufel heeft een uitgebreid assortiment waar je kwaliteitsproducten met een geweldig design voor een voordelige prijs kunt bestellen.Over de Auteur

Teufel is Europees marktleider in de directe verkoop van luidspreker- en home cinema systemen. Het bedrijf werd in 1979 in Berlijn gestart en in eerste instantie verkocht Teufel zogenaamde ‘doe-het-zelf’ speakerkits, waarbij de klant de speakeronderdelen bij Teufel kocht, maar de speaker zelf in elkaar zette. Dit ongebruikelijke businessmodel bleek erg succesvol, maar in 1988 besloot Teufel het aanbod uit te breiden met compleet gefabriceerde speakers. Door het succes van deze speakers werd in 1989 besloten te stoppen met de verkoop van speakerkits en zich volledig te richten op de directe verkoop van complete speakers. De ontwikkeling, kwaliteitscontrole, opslag, onderhoud, etc. is tot op de dag van vandaag in eigen handen, waardoor een hoge kwaliteit en een lage prijs gegarandeerd kan worden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo