Surround systemen voor de hele familie – 5.1 home cinema - Artikelpost

Surround systemen voor de hele familie – 5.1 home cinema

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 980 | Aantal woorden: 601 | Datum: | 0 commentaar

 

Wil je een keer wat anders dan alleen stereo geluid? Het home cinema geluid uit jouw twee stereoboxen laat te wensen over, omdat ze daar niet voor zijn bedoeld. De twee kanalen bij stereo zijn niet voldoende voor een complete home cinema weergave. Door het gebrek aan geluidsweergave van achteren krijg je met stereoboxen geen ruimtelijk effect. Dit volledige spectrum van het geluid wordt wel door middel van het 5.1 home cinema systeem gecreëerd.

Voor degene die nog geen ervaring hebben met deze hifi-installatie, wordt een korte uitleg gegeven over de getallen ‘5’ en ‘1’, in het home cinema systeem. De vijf speakers (5) zorgen voor het ruimtelijke effect, waardoor het geluid over het gehele spectrum van de woonkamer wordt ervaren. Vervolgens worden de lage tonen door de subwoofer weergegeven. Dit is de nummer één (1) in het luidsprekersysteem en zorgt voor een lage en volle bas tijdens bioscoop-avonden bij jou thuis. De afmeting  en opstelling van het 5.1 home cinema systeem is belangrijk. Een passende 5.1 home cinema set zorgt voor een optimaal bioscoop-effect in jouw woonkamer. Zo zijn er verschillende soorten en maten: van mini installaties tot systemen die bioscoopzalen kunnen voorzien van overweldigend geluid.

5.1 home cinema – de beste opstelling

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden voordat je een perfecte surround sound kunt realiseren. Ten eerste moet je je alleen concentreren op de ruimte waar je het home cinema geluid wilt creëren. Jij als luisteraar zit in het midden van de 5.1 home cinema opstelling. De front speakers worden zowel links als rechts van de tv geïnstalleerd, waardoor er samen met de luisteraar een driehoek ontstaat. De center-speaker moet in het midden worden geplaatst. Deze kan zowel onder als boven de televisie worden geplaatst. De subwoofer kan het beste tussen de twee front speakers worden gepositioneerd.

Net als bij een 6.1 of een 7.1 opstelling, is ook bij een 5.1 home cinema opstelling jouw gehoor de doorslaggevende factor voor een optimale surround sound.

Bij Teufel Audio uit Berlijn heb je altijd een ruime keuze aan home cinema surround systemen. Als 5.1 complete installatie met versterker, als 5.1 home cinema zonder av-receiver of als THX gecertificeerd 5.1 home cinema systeem. Het uitgebreide assortiment van Teufel biedt niet alleen producten aan voor home cinema liefhebbers, maar ook voor fans van stereo en pc speakers.Over de Auteur

Teufel is Europees marktleider in de directe verkoop van luidspreker- en home cinema systemen. Het bedrijf werd in 1979 in Berlijn gestart en in eerste instantie verkocht Teufel zogenaamde ‘doe-het-zelf’ speakerkits, waarbij de klant de speakeronderdelen bij Teufel kocht, maar de speaker zelf in elkaar zette. Dit ongebruikelijke businessmodel bleek erg succesvol, maar in 1988 besloot Teufel het aanbod uit te breiden met compleet gefabriceerde speakers. Door het succes van deze speakers werd in 1989 besloten te stoppen met de verkoop van speakerkits en zich volledig te richten op de directe verkoop van complete speakers. De ontwikkeling, kwaliteitscontrole, opslag, onderhoud, etc. is tot op de dag van vandaag in eigen handen, waardoor een hoge kwaliteit en een lage prijs gegarandeerd kan worden. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Auna Areal 525 - BK 5.1-Surround-Boxset - Actieve Luidspreker - Thuisbioscoop - Zwart
Auna Areal 525 - BK 5.1-Surround-Boxset - Actieve Luidspreker - Thuisbioscoop - Zwart

€ 100,99
Toon product

Areal 653 5.1 kanaals surround systeem 145 W RMS bluetooth USB SD AUX
Areal 653 5.1 kanaals surround systeem 145 W RMS bluetooth USB SD AUX

€ 207,99
Toon product

Teufel ULTIMA 40 surround, 5.1 home cinema set met subwoofer - zwart
Teufel ULTIMA 40 surround, 5.1 home cinema set met subwoofer - zwart

€ 709,98
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo