Goedkoop uit eten gaan - Artikelpost

Goedkoop uit eten gaan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1052 | Aantal woorden: 505 | Datum: | 0 commentaar

De eerste restaurants opende aan het einde van de achttiende eeuw hun deuren in Parijs. Voordat deze restaurants ontstonden waren er wel bedrijven die zich met het voeden en onderdak geven van reizigers bezighielden, dit waren de voorlopers van de herberg zoals we die nu kennen. In deze achttiende eeuwse herbergjes kreeg de vermoeide reiziger een bed om te slapen en kreeg de bezoeker te eten wat de pot schafte.

Gedurende de negentiende en twintigste eeuw heeft de horeca sector zich sterk ontwikkeld in Nederland. Bij de moderne restaurants is de maaltijd de hoofdzaak geworden, en in plaats van de vermoeide reiziger komen er tegenwoordig goed geklede mensen om te genieten van de kookkunsten van de kok.

 Steeds vaker vragen we ons met z’n allen af: zijn we nu niet behoorlijk doorgeschoten met deze dure etentjes? Als u gewoon een avondje goedkoop uit eten wilt gaan komt u vaak bedrogen uit. Daarom hebben we voor u een aantal mogelijkheden opgesteld die u in staat stellen goedkoop uit eten te gaan.

De eerste mogelijkheid is door gebruik te maken van een website met kortingscoupons. Jammer genoeg krijgt u bij het inleveren van deze coupons vaak en kleinere maaltijd en wordt u niet altijd met open armen ontvangen.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid gebruik te maken van supermarkt acties of dinerweken. Via deze manier proberen restaurants u bekend te maken met hun concept. U wordt hier over het algemeen vriendelijker mee ontvangen dan met een kortingscoupon.

Een derde mogelijkheid is door gebruik te maken van dynamische prijzen in de horeca. Er zijn nog maar weinig websites en restaurants die dergelijke diensten aanbieden maar het aanbod wordt op dit moment snel groter. Een van de eerste steden waar het binnenkort mogelijk wordt om met dynamische prijzen te gaan eten is in Heerlen. Dus wanneer u een restaurant in Heerlen zoekt weet u waar u moet zijn!

Maar wat bedoelen we nu eigenlijk met dynamische prijzen? Met dynamische prijzen wordt bedoeld dat gebaseerd op de dag waarop u uit eten wilt gaan u een andere prijs betaald. Zo kan het voorkomen dat u voor dezelfde maaltijd in het weekend meer betaald dan door de week, dit om het voor restaurants makkelijker te maken hun vraag te spreiden. Een win-win situatie dus!

Vaak bieden restaurants zelf ook een mogelijkheid aan om tegen gereduceerd tarief uit eten te gaan. Zo geven ze vaak kortingskaartjes af waarmee je bij een volgend bezoek korting krijgt op een drankje of dessert.

Goedkoop uit eten gaan is dus vooral een kwestie van goed opletten!

Over de Auteur

Tom Jacobs blogt al enkele jaren over de horeca sector en over restaurants in het algemeen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo