FB pix De basis van bingo - Artikelpost

De basis van bingo

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2907 | Aantal woorden: 637 | Datum: | 0 commentaar

 
Bingo is een van de oudste kansspelen ter wereld. Het bestaat als sinds 1500. Oorspronkelijk komt bingo uit Italië. Het spel werd daar gespeeld in de vorm van een loterij. Deze loterij waaruit bingo is ontstaan bestaan toch nog steeds in Italië en wordt nog steeds elke week gespeeld.

Het spel dat we vandaag de dag als bingo kennen is vanuit Italië in Frankrijk terecht gekomen waar het met name door de elite werd gespeeld. Uiteindelijk kwam het terecht in Duitsland waar men een variant op bingo gebruikte om kinderen getallen en rekenen te leren.

Bingo in zijn huidige vorm is ontstaan vanuit de Verenigde Staten. Een zakenman uit New York die op bezoek was in Duitsland heeft het spel gekocht. Deze zakenman zag veel potentie in bingo en heeft het spel in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Het was een overweldigend succes. Bingo werd erg populair als familie spel om thuis te spelen en ook als een manier om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld scholen, kerken en liefdadigheidsorganisaties.

Een van de redenen waarom bingo zo populair is geworden is dat het een heel makkelijk spel is om te leren. Hierdoor kunnen zowel kinderen als volwassenen bingo spelen. Het spel kan binnen een paar minuten worden geleerd en het is heel makkelijk te volgen. Bingo kan ook makkelijk ingezet worden om geld in te zamelen voor liefdadigheidsorganisaties. Daarnaast kan bingo zowel met een klein gezelschap thuis worden gespeeld als met een heel groot gezelschap. Er is geen maximaal aantal spelers en dus kan iedereen een plaatsje vinden bij bingo.

Daarnaast heb je ook weinig spullen nodig om bingo te spelen. Een stapel kaarten, stiften en een de rollende kooi met de bingo ballen is het enige wat je nodig hebt. De kaarten kunnen eventueel via internet gemaakt en uitgeprint worden en de bingokooi kan je vaak ook huren bij bijvoorbeeld partyshops. Wie geen bingokooi heeft kan ook improviseren en een groot bak nemen met papiertjes waarop de nummers staan. Dat is wel iets meer werk maar uiteindelijk doet het niks af aan de spelvreugde.

Er zijn verschillende soorten bingokaarten. Bingo kan gespeeld worden met 90 ballen en met 75 ballen. De regels zijn hetzelfde maar de bingokaarten die gebruikt worden verschillen van elkaar. In plaats van met nummers kan er ook met voorwerpen, woorden, letters worden gespeeld. Op internet zijn er genoeg aangepaste bingo spellen te vinden.

Tegenwoordig spelen veel mensen ook online bingo op het internet. De regels van het spel zijn hetzelfde. Veel mensen ontdekken tegenwoordig bingo door het spelen van online bingo. Het is een zeer geliefde manier van bingo spelen. Dat houdt niet in dat traditioneel bingo nu niet meer gespeeld wordt. De twee varianten kunnen heel goed naast elkaar bestaan net zoals bijvoorbeeld ook 75 ballen bingo en 90 ballen bingo naast elkaar bestaan. Veel mensen vinden het juist leuk om alle soorten bingo spellen regelmatig te spelen. De afwisseling maakt het bingo spel alleen maar leuker.

 

 

Over de Auteur

Je kan proberen om bingo te spelen, bijvoorbeeld op Maria

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo