De revival van bingo - Artikelpost

De revival van bingo

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 910 | Aantal woorden: 696 | Datum: | 0 commentaar

 
 

De afgelopen jaren is bingo steeds populairder aan het worden. In veel landen zoals bijvoorbeeld in Engeland wordt bingo ook vaak in grote commerciele bingo hallen gespeeld. In Nederland kennen we dit niet zo vanwege de wet op kansspelen die dit soort gelegenheden verbied. In Nederland wordt bingo van oudsher meer op ad hoc basis gespeeld of op een vaste avond ergens in een buurthuis of andere gelegenheid.

In het Verenigd Koningkrijk was bingo spelen erg populair in de jaren 70. Dat is ook het tijdperk waarin de grote commerciele bingo hallen erg populair werden. Bingo spelen was erg populair omdat het een goedkoop en laagdrempelige vorm van entertainment was. Ook in Nederland werd bingo in die tijd erg populair. Weliswaar nooit op dezelfde commerciele manier als in het Verenigd Koningkrijk maar ook in Nederland was bingo een populair spel dat veel spelers aantrok. Helaas werd bingo in de jaren 90 steeds minder populair. Bingo spellen werden nog steeds wel veel gespeeld maar het had zijn imago niet mee. Bingo werd gezien als een spel voor voornamelijk oudere mensen en misschien iets wat leuk was om te spelen op een kinderfeestje of een keer op de camping.

Echter de trend heeft zich gekeerd en sinds een jaar of 10 is bingo spelen weer heel populair aan het worden.  Het internet heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Aanbieders van kansspelen op het internet kwamen er achter dat dit een gat in de markt was. Een laagdrempelig kansspel dat niet het imago had van een hard gokspel maar eerder dat van een wat suf maar sociaal spel. Door marketing campagnes hebben deze aanbieders het imago van bingo aangepakt. Het laagdrempelige en sociale aspect moest blijven maar daarnaast moest bingo gezien worden als een hip spel wat voor iedereeen leuk is. Dat laatste is gelukt. Bingo is de afgelopen jaren alleen maar meer populair geworden en heel veel jonge mensen spelen nu ook bingo. Het is dus vooral de online variant van het spel dat hiervoor heeft gezorgd.

Online bingo spelen past helemaal bij de huidige tijdsgeest. Het is een spel wat niet veel tijd vraagt, het is laagdrempelig, het heeft niet het imago dat gokken in het algemeen heeft en er ligt veel nadruk op socialiseren met de medespelers. Dit laatste is een hele belangrijke factor in de populariteit van bingo. Contacten zoeken en onderhouden via internet is erg populair geworden en de aanbieders van online bingo springen daarop in door de sociale aspecten van hun site te benadrukken. De nadruk wordt niet gelegd op het kansspel aspect van bingo maar juist op het gezellige en sociale aspect van de bingo spellen.

In zekere zin kan men dus wel stellen dat het juist de opkomst van het internet en de groei van online bingo is geweest wat bingo nu zo populair maakt. Hierdoor wordt ook de klassieke ‘offline’ van het variant weer populairder al haalt deze het tegenwoordig niet bij de populariteit van online bingo.

 

Over de Auteur

Wilt u meer informatie over te krijgen Maria and bingo spelen Vriendelijk bezoek aan ons.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

BLUEY - 4 speelfiguren Familie: Bluey, Bingo, Bandit & Chilli - Speelfigurenset
BLUEY - 4 speelfiguren Familie: Bluey, Bingo, Bandit & Chilli - Speelfigurenset

€ 19,99
Toon product

Longfield Games Bingomolen zwart metaal 13,5 cm actiespel
Longfield Games Bingomolen zwart metaal 13,5 cm actiespel

€ 13,59
Toon product

Bingo kaarten 1-75
Bingo kaarten 1-75

€ 6,89
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo