De sociale kant van online spelen - Artikelpost

De sociale kant van online spelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1206 | Aantal woorden: 652 | Datum: | 1 commentaar

 

Het spelen van spellen op internet is de laatste jaren steeds populairder geworden. Natuurlijk bestaan speciale computerspellen al bijna drie decennia. Echter de laatste jaren zien we ook steeds meer traditionele gezelschapsspellen online. Zo als bijvoorbeeld schaken, dammen, bridge, poker en bingo spellen.

Op het eerste gezicht kan dit een verarming lijken van sociale contacten. Immers dit zijn het soort spellen wat traditioneel met meerdere mensen samen wordt gespeeld. Is het nog wel leuk op het moment dat je dit soort spellen alleen achter een computer zit te spelen? Juist de sociale component maakt veel gezelschapspellen immers aantrekkelijk. Het kan het spel inderdaad minder leuk maken als iemand achter de computer speelt tegen door de computer gecreëerde tegenstanders. Prima om te oefenen of als er niemand anders beschikbaar is om mee te spelen maar het maakt het spel toch minder spannend. Deze nadelen worden echter opgeheven door internet.

Het internet is immers bij uitstek de plaats om anderen te ontmoeten. Juist door dit soort spellen online te spelen is het makkelijk om tegen echte tegenstanders tegen te spelen en niet tegen door de computer gecreëerde tegenstanders. Hierdoor worden de voordelen van het spelen van spellen in een fysieke locatie met de voordelen van het spelen op de computer gecombineerd. Immers men speelt tegen echte tegenstanders en kan spelen op elk moment dat men wil zonder eerst meerdere medespelers om zich heen te hoeven verzamelen.

 Hoe kan men tegenstanders vinden om online tegen te spelen? Er zijn heel veel sites beschikbaar die dit faciliteren. Bijvoorbeeld deze site voor bingo spellen. Hier kan men zowel voor prijzen spelen als om te oefenen. Aanmelden is op de meeste sites heel simpel en op het moment dat iemand lid is men deel van de spelersgemeenschap.

 Op de meeste sites kunnen spelers een profiel aanmaken zodat andere spelers kunnen zien wat je leeftijd is, waar je woont en wat je interesses zijn. Echter dat hoeft niet. Wie anoniem wil blijven hoeft dat niet te vermelden. Tijdens het spelen kan men chatten met medespelers. Dat kan over het spel gaan maar dat hoeft helemaal niet. Het kan over van alles gaan, net zoals in het ‘echte leven’. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid om elkaar privé berichten te sturen.

 In de loop van de tijd ontstaat er een vaak hechte gemeenschap die elkaar soms ook buiten de site om ontmoeten. Zo ontstaan er soms duurzame vriendschappen, oorspronkelijk ontstaan uit de gezamenlijke interesse in een bepaald spel zoals bijvoorbeeld rummicub of bingo. Natuurlijk hoeft dat niet. Er zijn ook genoeg spelers die gewoon wil spelen, af en toe misschien even chatten maar geen behoefte hebben aan verder contact. Het fijne is dat er op sites allerlei mensen zitten met uiteenlopende ideeën over de hoeveelheid contact die ze willen met medespelers zodat niemand het gevoel heeft buitengesloten te worden.

Uiteindelijk blijkt het dank zij internet dus prima mogelijk om de sociale component van spellen spelen te combineren met het gemak van het spelen op de computer.

 

 

 

 

 Over de Auteur

Enthousiast speler van verschillende online spellen waaronder bingo

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Fri, 5 Aug 2011 at 2:38 PM, by internet-gokken
Ik vind online bingo een van de leukste online spellen! De bingo chat is vaak zo gezellig dat ik soms uren lang blijf bingoen, ook al was het alleen maar voor de chat!

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

BLUEY - 4 speelfiguren Familie: Bluey, Bingo, Bandit & Chilli - Speelfigurenset
BLUEY - 4 speelfiguren Familie: Bluey, Bingo, Bandit & Chilli - Speelfigurenset

€ 19,99
Toon product

Longfield Games Bingomolen zwart metaal 13,5 cm actiespel
Longfield Games Bingomolen zwart metaal 13,5 cm actiespel

€ 13,59
Toon product

Bingo kaarten 1-75
Bingo kaarten 1-75

€ 6,89
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo