FB pix Jonge mensen hebben bingo weer helemaal ontdekt - Artikelpost

Jonge mensen hebben bingo weer helemaal ontdekt

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1375 | Aantal woorden: 621 | Datum: | 0 commentaar

Een opmerkelijk fenomeen dat we de afgelopen jaren meemaken is hoe populair bingo is geworden bij jonge mensen. Van oudsher is bingo natuurlijk een echt familie spel dat vaak in familie verband werd gespeeld of bijvoorbeeld op buurfeesten door  jong en oud. De regels van bingo zijn simpel en door iedereen te begrijpen maar het is toch een spannend spel waarvan de uitkomst elke keer weer spannend is. Logisch dat bingo de kans heeft gehad om uit te groeien tot een dergelijk populair spel dat al meerdere eeuwen wordt gespeeld.

 Ondanks dat bingo dus van oudsher een echt familie spel werd bingo de laatste decennia vooral door oudere mensen gespeeld. De gemiddelde leeftijd op wekelijks bingo avonden begon behoorlijk hoog te liggen. Omdat bingo dus vooral door oudere mensen werd gespeeld kreeg bingo ook automatisch het imago dat het een spel voor oudere mensen is. Natuurlijk was het fijn dat zoveel mensen alsnog plezier hadden van bingo maar het was wel jammer dat in het bijzonder jongere mensen dachten dat bingo niet geschikt voor hen zou zijn. Immers ze misten hierdoor het spelen van een leuk spel waar ze lol aan zouden beleven.  

Dit is de afgelopen jaren helemaal veranderd. Bingo wordt tegenwoordig ook weer door heel veel jonge mensen gespeeld. De reden? Online bingo. Deze variant van bingo die via het internet wordt gespeeld is enorm geliefd bij jong en oud. Omdat jonge mensen eerder en vaker met computers werken waren er vanaf het begin dus ook veel jonge mensen die online bingo speelden. Veel jonge mensen hebben dit spel ontdekt maar ook veel ouderen spelen het. Op de websites die online bingo aanbieden kom je een mix van jong en oud tegen. Online bingo verschilt wat regels betreft niet van traditioneel bingo. Net als bij traditioneel bingo speel je met kaarten waarop een aantal nummers staan. Vervolgens worden door de computer een aantal nummers gekozen en moet de speler de nummers die overeenkomen met de nummers op de kaart wegstrepen net zolang totdat een van de spelers bingo heeft. Net als in het echt gaat het spel heel vlug. Een voordeel van het online bingo is dat de computer ook de getallen bij houdt waardoor je als speler nooit winst mis zal lopen.

Online bingo is enorm populair geworden maar ook traditioneel bingo wordt nog volop gespeeld dus niemand hoeft bang te zijn dat traditioneel bingo verdrongen zal worden door online bingo. De twee varianten vullen elkaar juist aan en kunnen prima naast elkaar bestaan. Juist door de populariteit van online bingo is traditioneel bingo juist weer veel meer in belangstelling komen te staan.

Hierdoor is bingo weer helemaal hip geworden. Niet alleen de online variant van het bekende spel maar ook traditioneel bingo wordt veel gespeeld tegenwoordig door jonge mensen. Hierdoor is bingo eindelijk weer het familie spel geworden, geliefd door jong en oud, zoals het dat vroeger ook was.   

 Over de Auteur

Je kan proberen om bingo te spelen, bijvoorbeeld op Maria

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo