Online bingo: een waardige variant van het bingo spel - Artikelpost

Online bingo: een waardige variant van het bingo spel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 753 | Aantal woorden: 644 | Datum: | 0 commentaar

Bijna iedereen heeft wel eens een keer een spelletje bingo gespeeld. Misschien als kind op een feestje, of later als volwassene op de camping, op een braderie of in een bingo hal. Bingo is een eeuwenoud spel wat gezelligheid en spelplezier brengt bij veel mensen voor een klein bedrag en is populair bij alle lagen van de bevolking.

Naar mate de populariteit van bingo groter is geworden werd bingo niet alleen maar ad hoc gespeeld op feesten en bijeenkomsten maar stegen de hoeveelheid bingo hallen en speciale wekelijkse bijeenkomsten waarop bingo werd gespeeld. In Nederland zijn vanwege de wet op kansspelen professionele bingo hallen nooit zo populair geworden als ze dat bijvoorbeeld in Engeland zijn. Aangezien voor het aanbieden van een bingo spel ontheffing aan de gemeente moet worden gevraagd hebben professionele bingo hallen nooit de kans gehad om zich te ontwikkelen zoals dat in Groot Brittannië het geval is. Het is zeker niet gebrek aan populariteit die er voor zorgt dat er in Nederland geen professionele bingo hallen zijn. Wel organiseren buurthuizen vaak wekelijkse bingo bijeenkomsten en zijn er ook andere gelegenheden waar regulier bingo wordt gespeeld.

Sinds de opkomst van het internet is het online spelen van spellen erg populair geworden. Gezien de grote populariteit van bingo is het geen wonder dat ook online bingo spellen erg populair zijn geworden. Voordat online bingo zo populair was hadden veel mensen twijfels of het bingo spel wel geschikt was om online te spelen. Immers voor veel mensen is de gezelligheid een belangrijk onderdeel van het bingo spel en dat zouden mensen toch missen bij het online spelen van bingo. Zouden mensen dat niet gaan missen als ze online zouden gaan spelen vroegen de critici zich af.

Natuurlijk zijn er ook veel bingo spelers die echt alleen voor het spel gaan. Voor deze spelers was online bingo een zeer welkome ontwikkeling. Nu konden ze zich helemaal concentreren op het spel zonder verder zich te hoeven ergeren aan medespelers of aan een de omroeper van de getallen die er soms een enorme show van maakt. Gewoon rustig spelen zonder enige vorm afleiding.

Echter voor het grootste deel van de spelers is de gezelligheid en de sociale interactie een belangrijk onderdeel van het bingo spel en zouden ze dit zeker niet willen missen.  De aanbieders van bingo spellen beseffen dit ook en hebben daarom er voor gezorgd dat het ook op bingo sites mogelijk is om de gezelligheid die behoort bij het spel aan te treffen.  Spelers worden aangemoedigd om tijdens het spelen te chatten met elkaar. Er is uiteraard geen enkele verplichting en wie liever zich op het spel wil concentreren heeft altijd die mogelijkheid. Veel spelers genieten echt enorm van het chatten tijdens het spel en van de mogelijkheid om berichten met elkaar uit te wisselen. Hierdoor is de sociale functie van bingo goed bewaard gebleven voor de online variant van het populaire spel.

Geen wonder dus dat online bingo binnen korte tijd zo populair is geworden. Alle redenen waarom bingo van oudsher populair is gelden immers ook bij het online bingo.

 

 Over de Auteur

Je kan proberen om bingo te spelen, bijvoorbeeld op Maria

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo