Snel bingo of te wel 30 ballen bingo - Artikelpost

Snel bingo of te wel 30 ballen bingo

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 937 | Aantal woorden: 636 | Datum: | 0 commentaar

De meeste bekende varianten van het bingo  spel zijn 90 ballen bingo en 75 ballen bingo. Van oudsher wordt 90 ballen bingo vooral in Europa gespeeld en 75 ballen bingo vooral in de Verenigde Staten. De opkomst van online bingo heeft er voor gezorgd dat beide varianten nu regelmatig worden gespeeld in Nederland. Immers de meeste aanbieders van online bingo bieden beide varianten van het spel aan.

 Er zijn echter ook nog andere minder bekende varianten op het bingo spel. Een van deze varianten is 30 ballen bingo. 30 ballen bingo wordt ook wel speed bingo geweest. De reden daarvan is duidelijk. Het is een heel vlug bingo spel. Waarbij 75 ballen bingo en 90 ballen bingo langer kunnen duren omdat er maximaal respectievelijk 75 en 90 nummers uitgeroepen kunnen worden geldt voor 30 ballen bingo dat er maar maximaal 30 nummers uitgeroepen worden. Daarom is het spel een stuk vlugger en is de naam speed bingo dan ook een zeer terechte benaming.

 30 ballen bingo wordt gespeeld op een bingo kaart die bestaat uit 3x3 vakjes zodat er in totaal 9 vakjes op de kaart staan. De regels van het spel verschillen verder niet van de regels van het bekende bingo spel. De nummers worden afgeroepen en de speler kijkt of het afgeroepen nummer overeenkomt met een nummer op zijn kaart. Is dat zo dan streept de speler het nummer af. Dit gaat net zolang door totdat een speler bingo heeft gehaald.

Omdat het spel zo snel gaat worden er in korte tijd meer spellen gespeeld en dit kan goede dingen betekenen als er een progressieve jackpot bij het spel zit. Immer per spel loopt de jackpot op en elke spel betekend weer een potentiële winnaar. Kortom in dezelfde tijd als een traditioneel spelletje bingo loopt en de jackpot hoger op en maak je meer kans op het winnen. Dat maakt speed bingo tot een wel heel aantrekkelijke optie. Natuurlijk is het ook zo dat spelers per spel geld inzetten. Het is voor bingo sites dus ook aantrekkelijk als veel mensen speed bingo spelen. Immers mensen zullen zo meer geld uitgeven. Dat is de andere kant van het verhaal. Ja, er is meer kans op winst maar om daar kans op te maken wordt er ook meer geld uitgegeven,

Aangezien de kaarten bij speedbingo maar uit 9 vakjes bestaan is er geen variatie in patronen mogelijk. De speler die als eerste alle vakjes heeft gevuld is de winnaar. Er valt dus ook maar een winnaar per spel. Dat is degene die wat in bingo termen Full House wordt genoemd. Natuurlijk kunnen sites er ook voor kiezen om wel een prijs per horizontale of verticale rij te bieden. Er zijn al sites die daarmee aan het experimenteren zijn.

Speed bingo is dus ideaal voor mensen die een spel willen met veel spanning en snelheid en extra veel kans willen maken op het winnen van prijzen. Het is ideaal om te spelen ter afwisseling van een potje 90 ballen bingo of 75 ballen bingo.

 

 Over de Auteur

Je kan proberen om bingo te spelen, bijvoorbeeld op Maria

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

De Hongerspelen - De ballade van slangen en zangvogels
De Hongerspelen - De ballade van slangen en zangvogels

€ 22,99
Toon product

De Hongerspelen 1 - De hongerspelen
De Hongerspelen 1 - De hongerspelen

€ 12,99
Toon product

Ik, Maria Magdalena
Ik, Maria Magdalena

€ 25,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo