Tips bij het bieden op een veiling - Artikelpost

Tips bij het bieden op een veiling

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1038 | Aantal woorden: 608 | Datum: | 0 commentaar

 

Tips bij het bieden op een veiling

Tegenwoordig zijn er steeds meer online veilingen. Meestal zijn dit centveilingen zoals BudgetBids waarbij de prijs met ieder bod een cent stijgt. Ook de duur van de veiling wordt voor een bepaalde tijd verlengd, zodat anderen nog even tijd hebben om een hoger bod uit te brengen. Hieronder volgen een aantal tips bij het bieden op een veiling op internet.

Tip 1: Kies een betrouwbare centveiling uit

Centveilingen zijn niet altijd even betrouwbaar. Er wordt van een aantal online veilingen verwacht dat zij zelf of met een automatische piloot biedingen uitbrengen op producten. Zo gaan leden ook steeds vaker een bod uitbrengen en besteden hier dus ook een credit aan. De website verdient hier geld aan, omdat de credits geld kosten. Als de website zelf via het bieden het product wint, maakt dit voor hun niet zoveel uit. Het product laten ze bij de fabrikant staan en de credits zijn nu weer van hen. De klant heeft meerdere keren geboden en zal eerder nieuwe credits kopen, waardoor de centveiling geld verdient. Een betrouwbare online veiling kunt u vinden door te zoeken naar recensies over de website. Eén van de grootste centveilingen is www.budgetbids.nl. Deze website is zeer betrouwbaar.

Tip 2: Bied niet te vroeg

Het is meestal mogelijk om een aantal uren of een aantal dagen te bieden op een bepaald voorwerp op een centveiling. U kunt dan wel een aantal uren of dagen voor de sluiting van de veiling een bod uitbrengen, maar het is vrijwel zeker dat iemand hier nog overheen biedt. Via internet worden er namelijk veel mensen bereikt en er zijn dan ook heel wat mensen die op de website van de centveiling terecht komen. U kunt dus net zo goed in de laatste paar minuten van de veiling een bod uitbrengen. Als u al dagen van tevoren begint met bieden en u biedt in totaal ongeveer twintig keer, verliest u wel twintig van uw credits.

Tip 3: Bied niet te laat

Tevens zult u er aan moeten denken dat u niet te laat biedt. Het kan namelijk zijn dat uw bod niet op tijd binnenkomt door een trage internetverbinding of iets dergelijks. Dan zou u het voorwerp mis kunnen lopen. Daarom is het verstandig  om meer dan drie seconden voor het einde van de veiling een bod uit te brengen.

Tip 4: Maak gebruik van een biedhulpje

Bij sommige centveilingen kunt u gebruikmaken van een biedhulpje. Zo’n hulpje zal voor u meerdere biedingen plaatsen  bij een bepaald product totdat u heeft gewonnen of totdat het aantal ingestelde biedingen is bereikt. Om hier gebruik van te maken voert u in hoeveel biedingen het biedhulpje maximaal voor u moet doen. U kunt er altijd voor kiezen om het hulpje te verwijderen of iets te wijzigen. 

Over de Auteur

Max24 schrijft sinds jaren artikelen over allerhande onderwerpen op het internet. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo