FB pix Varianten op het bingo spel - Artikelpost

Varianten op het bingo spel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1398 | Aantal woorden: 537 | Datum: | 0 commentaar

Wie nog niet veel ervaring heeft met het spelen van bingo spellen en op zoek gaat naar een site om bingo spellen te spelen, die zal er al snel achter komen dat er heel veel verschillende sites zijn die bingo spellen aanbieden. Daarnaast komen aanstaande spelers ook bepaalde termen tegen zoals bijvoorbeeld 90 ballen bingo en 75 ballen bingo. Voor de beginnende speler kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken tussen de verschillende soorten bingo spellen als ze immers beide spellen nog niet hebben uitgeprobeerd. Dit artikel zal proberen om iets van de verwarring op te lossen als het gaat om deze twee meest bekende bingo spellen.

Vooropgesteld zijn beide spelen allebei erg leuk om te spelen en het is ook niet alsof een van de twee meest populaire varianten beter is dan de ander. Het is een vaak heel persoonlijk of spelers de voorkeur geven aan 75 ballen bingo of aan 90 ballen bingo. De meeste spelers hebben wel een voorkeur en spelen een van beide varianten het liefst hoewel er ook bingo spelers zijn die beide varianten graag spelen. De meeste spelers blijven trouwen aan hun eigen meest geliefde bingo spel. Veel sites bieden beide soorten bingo spellen aan. Beide varianten worden online veel gespeeld en beide varianten komen voor uit het traditionele bingo spel zoals dat al vele eeuwen wordt gespeeld.

75 ballen bingo wordt gespeeld met 75 ballen die allemaal een uniek nummer hebben tussen de 1 en 75. De bingokaart bestaat uit 24 vakjes met in elk vakje een nummer tussen de 1 en de 75. Bij 90 ballen bingo wordt er gespeeld met 90 ballen met hierop de nummers 1 tot en met 90. De basis kaart bij deze variant van bingo bestaat uit 15 vakjes met hierop nummers tussen de 1 en 90. Echter het is mogelijk om met kaarten te spelen die een veelvoud zijn van 15 nummers in bepaalde gevallen.

75 ballen bingo is over het algemeen een korter spel dan 90 ballen bingo. Bij 75 ballen bingo is het mogelijk om te variëren met de patronen op de kaart. Zo kan je bijvoorbeeld een patroon moeten creëren in de vorm van een diamant of een diagonaal of zelfs een figuur. Bij 90 ballen bingo heb je drie lijnen en wordt er meestal in drie rondes gespeeld. De eerste ronde voor de eerste, de tweede ronde voor de eerste en tweede rij samen en de derde ronde is fullhouse. 90 ballen bingo duurt over het algemeen iets langer en er gaan meerdere prijzen per spel uit. Uiteindelijk is de basis voor beide bingo spellen hetzelfde.

Kortom beide varianten van het bingo spel zijn leuk om te spelen. Beginnende spelers zouden beide varianten kunnen proberen voordat ze een beslissing maken welke variant zij het fijnst vinden. Er zijn overigens ook nog andere varianten op het bingo spel. Zo is er ook 30 ballen bingo en 80 ballen bingo. Beide varianten zijn voornamelijk bedacht voor het online spelen en bieden elk weer een andere spel ervaring aan.Over de Auteur

Je kan bingo spelen op diverse websites. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

SES - Reisspel - Raamsticker bingo - herbruikbaar - verschillende bingo kaarten - fijne afleiding tijdens een reis
SES - Reisspel - Raamsticker bingo - herbruikbaar - verschillende bingo kaarten - fijne afleiding tijdens een reis

€ 8,29
Toon product

3x Bingo stiften/markers - Blauw - Geel - Rood - Bingo Dabbers
3x Bingo stiften/markers - Blauw - Geel - Rood - Bingo Dabbers

€ 4,99
Toon product

Bingo kaarten gekleurd - Bingo block - 5x100 vellen - 0 tot 75 - 5 verschillende series
Bingo kaarten gekleurd - Bingo block - 5x100 vellen - 0 tot 75 - 5 verschillende series

€ 12,49
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo