FB pix Variaties op het bingo spel - Artikelpost

Variaties op het bingo spel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1907 | Aantal woorden: 653 | Datum: | 0 commentaar
De twee meest bekende varianten van het populaire bingo spel zijn 75 ballen bingo en 90 ballen bingo. Er zijn echter ook meer varianten die regelmatig gespeeld worden op de verschillende bingo sites waarvan een bekende variant 80 ballen bingo is. Deze nieuwe varianten zijn vaak speciaal bedacht voor het online spelen van bingo of werden buiten het internet om wel op kleinere schaal gespeeld maar haalden nooit de populariteit van de twee meest bekende varianten. 80 ballen bingo is typisch zo’n variant op het bingo spel dat vooral bekend is geworden vanwege het internet.

Een van de grootste verschillen is dat het tempo van dit spel vrij hoog ligt. Het is een mix tussen 75 ballen bingo en 90 ballen bingo. Net zoals de meeste bingo spellen is de basis hetzelfde. Ook in dit spel draait het om het trekken van ballen met nummers die de spelers vervolgens afstrepen op hun kaart totdat een van de spelers bingo heeft gehaald. De tijdsduur van 80 ballen bingo zit in tussen de tijdsduur van 75 ballen bingo en die van 90 ballen bingo. Vroeger werd deze variatie gespeeld met houten borden met luikjes de de spelers dicht konden doen als het nummer geroepen op het vakje geroepen werd. Tegenwoordig wordt deze variant het bekende bingo spel vooral online gespeeld.

De kaart bestaat uit 4 rijen en 4 kolummen waarbij elke kolom een eigen kleur heeft. De gebruikte kleuren zijn rood, geel, blauw en zilver. Elke vakje heeft een eigen nummer dat varieert van 1 tot en met 80. De nummers 1 tot en met 20 staan in de rode kolum. De nummers 21 tot en met 40 in de gele kolom. De nummers 41 tot en met 60 in de blauwe kolom en de nummers 61 tot en met 80 staan in de zilveren kolom. Omdat de kaart vierkant is kan net als bij 75 ballen bingo gespeeld worden met patronen en niet alleen met rijen zoals bij 90 ballen bingo het geval is. Vanwege deze reden lijkt 80 ballen bingo veel meer op 75 ballen bingo dan op 90 ballen bingo.

De patronen die behaalt moet worden kunnen varieren van een klassieke x, vier hoeken (waarbij de speler de nummers moet halen die in de vier hoeken van zijn kaart staan), letters van het alfabet, horizontale rij, digitale rij, verticale rij en fullhouse. Fullhouse houdt in dat de hele kaart bedekt moet zijn. Om de snelheid er wat in te houden is het op de meeste sites zo dat men niet speelt voor een geheel bedekte kaart maar dat een ander patroon voor fullhouse zorgt. Het meest voorkomende patroon dat gebruikt wordt is dan de vier hoeken. Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn en zal per site en zelfs per spel verschillen.

80 ballen bingo is nog niet zo populair als de twee meest bekende bingo spellen maar veel bingo spelers vinden het altijd leuk als er nieuwe varianten worden aangeboden aangezien de meeste bingo spelers erg genieten van de afwisseling die de verschillende varianten hun te bieden hebben.

 

Over de Auteur

Je kan proberen om bingo te spelen, bijvoorbeeld op Maria

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Fluistervlammen 1 - Het geheim van de doolhofstad
Fluistervlammen 1 - Het geheim van de doolhofstad

€ 18,99
Toon product

Mr Maria - Nijntje Bundle of Light - nachtlampje - 15 cm
Mr Maria - Nijntje Bundle of Light - nachtlampje - 15 cm

€ 20,00
Toon product

De tienduizend dingen
De tienduizend dingen

€ 21,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo