FB pix Verschillende soorten bingo - Artikelpost

Verschillende soorten bingo

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2565 | Aantal woorden: 725 | Datum: | 1 commentaar

 

 
Er zijn verschillende soorten van het populaire bingo spel. De meest populaire varianten zijn 75 ballen bingo en 90 ballen bingo. Beide soorten worden ook online gespeeld.

De twee soorten hebben veel gemeen. In beide gevallen worden er door een spelleider of door een computer ballen met nummers getrokken. De speler heeft een kaart voor zich met een aantal nummers en als een nummer door de spelleider is getrokken dan kan de speler dit nummer afstrepen. Als een speler alle nummers op de kaart heeft afgestreept dan heeft de speler bingo en dus gewonnen. Dit is de basisvorm van het bingo spelen zoals bijna iedereen dit wel een keer heeft gespeeld. Deze vorm van het spel wordt ook online gespeeld.

75 ballen bingo komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en wordt daar het meest gespeeld terwijl 90 ballen bingo oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk komt en vooral in Europa wordt gespeeld. Nu online bingo steeds populairder wordt is het veel makkelijker voor spelers om beide varianten te spelen.

In 75 ballen bingo zijn er zoals de naam al doet vermoeden 75 ballen met elk een uniek nummer van tussen de 1 en 75.  De kaart van de bingo spelers bestaat uit 25 vakjes die verdeeld zijn in 5 kolommen van 5. Elke kolom komt overeen met een letter van het 5 letter woord bingo. In kolom 1 staan getallen uit de reeks van 1 tot en met 15, in kolom 2 de getallen van 15 tot en met 30 en zo verder. De spelleider noemt de nummers en de spelers strepen ze weg. Volle kaart is bingo in de meeste gevallen.

Echter de kaart van 5x5 leent zich ook voor het spelen volgens andere patronen. Dat houdt in dat bingo niet valt bij de volle kaart maar bijvoorbeeld als iemand de 4 hoeken vol heeft of een diagonale rij vol heeft of een ander patroon. Er zijn meer dan 6000 mogelijkheden voor verschillende patronen. Dit houdt heel wat variatie in het spel. Bij online bingo wordt er ook vaak voor een jackpot gespeeld. Van te voren is bekend welke nummers nodig zijn voor de jackpot en als de speler deze kan afstrepen dan heeft hij of zij de jackpot gewonnen.

In 90 ballen bingo zijn er inderdaad 90 ballen in het spel met 90 unieke nummers van 1 tm 90. De kaarten in dit spel worden meestal tickets genoemd en zien er ook anders uit. Elke ticket heeft drie rijen en 9 kolommen. Tickets worden soms per ticket verkocht en soms als hele kaart waarbij er zes tickets op een kaart zitten. Per rij van 9 vakjes staan er 5 nummers variërend van tussen de 1 en 90. De andere vier vakjes hebben dus geen nummer.

Bij 90 ballen bingo zijn er drie patronen  mogelijk die winst opleveren. Een horizontale rij, twee horizontale rijen of drie horizontale rijen. Er zijn dus per spel drie prijzen te winnen. De eerste prijs is vaak een kleinere prijs terwijl bij drie volle horizontale rijen er een grote prijs te winnen is.

Beide varianten van het spel zijn erg leuk om te spelen. Bij beide zijn leuke prijzen te winnen. Vaak gaan er bij 90 ballen bingo meer prijzen uit maar de variatie in winstgevende patronen is weer erg leuk bij 75 ballen bingo. Wie nog maar een van beide variëteiten heeft gespeeld zou kunnen overwegen de ander ook uit te proberen. Het is zeker de moeite waard! 

Over de Auteur

Wilt u meer informatie over te krijgen Maria and bingo spelen Vriendelijk bezoek aan ons.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Sun, 7 Aug 2011 at 8:34 PM, by internet-gokken
het was me eigenlijk nooit opgevallen dat er zulke verschillen tussen 90 en 75 ballen bingo was. Ik speel dan wel vaak online bingo, maar had hier eigenlijk nooit opgeld. Ik ben waarschijnlijk een gewoontedier die altijd gewoon naar dezelfde bingoroom van maria bingo gaat, waardoor ik de andere soorten bingo nooit speel!

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo