Verslavingsgevoeligheid en online kansspelen - Artikel Post - Artikel Marketing

Verslavingsgevoeligheid en online kansspelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: ch555ku
Gezien: 522 | Aantal woorden: 540 | Datum: Fri, 5 Aug 2011 | 0 commentaar

Aan het spelen van kansspelen zoals bijvoorbeeld roulette of bingo wordt veel plezier beleefd. Het sociale aspect gekoppeld aan de kans op winnen van geldprijzen is natuurlijk ook zeer aantrekkelijk. Echter er zit ook een meer duistere kant achter het spelen van kansspelen. De kans op verslaving is altijd aanwezig. Door de digitalisering en de opkomst van het internet zijn kansspelen veel toegankelijker geraakt. Waar voorheen iemand echt ergens heen moest gaan om kansspelen te spelen kan dit nu vanuit de eigen woonkamer. Het nadeel daarvan is dat de drempel ook veel lager is om te beginnen met spelen. Bovendien kan er nu 24 uur per dag gespeeld worden op verschillende sites. Voor spelers die verslavingsgevoelig zijn wordt het zo natuurlijk steeds makkelijker om te spelen. Het spelen van kansspelen is een leuke en ontspannen bezigheid maar alleen zolang de speler zelf de controle heeft over zijn eigen speelgedrag en verslaving geen rol speelt.

Betrouwbare sites waarop kansspelen zoals online bingo en casino spelen worden aangeboden zijn zich ook bewust van deze gevaren. Veel sites proberen ook hun verantwoordelijkheid te nemen door de spelers bewust te maken van de kans op verslaving en verslaafde spelers hulp te bieden. Over het algemeen bieden sites altijd informatie aan over gokverslaving en geven contact informatie door van organisaties die spelers kunnen helpen als ze het idee hebben verslaafd te raken. Daarnaast is het bij betrouwbare sites ook mogelijk dat de speler aan kan geven dat hij zijn account geblokkeerd wil en dat deze blokkade niet opgeheven mag worden. Als een voormalig gokverslaafde dan een keer een moeilijke periode heeft en weer opnieuw wil beginnen met spelen dan zal de site deze persoon niet meer toelaten. Veel sites houden ook automatisch de spelers in de gaten en zullen bij buitensporig en extreem speelgedrag contact opnemen met de speler.

Ondanks dat betrouwbare aanbieders van kansspelen dus wel degelijk proberen om hun spelers tegen verslaving te beschermen blijft het natuurlijk lastig om mensen tegen zichzelf te beschermen. Er zijn heel veel sites beschikbaar die kansspelen aanbieden dus het is wel erg gemakkelijk voor een speler om zich bij allerlei verschillende sites aan te melden om hier te gaan spelen. Een aanbieder kan natuurlijk alleen overzien wat er op de eigen site gebeurd en dit maakt het moeilijker om buitensporig spelgedrag waar te nemen.

 

Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk bij de speler zelf. Deze zal zelf inzicht in zijn eigen spelgedrag moeten krijgen. Wie gevoelig is voor verslaving doet er beter aan om niet te gaan spelen voor geldbedragen aangezien het moeilijker is om te stoppen dan om helemaal niet te beginnen. Het is duidelijk dat er niks mis is met het spelen van kansspelen als dit op een verantwoordelijke wijze gebeurd. Dan kan het heel leuk en spannend zijn zolang er met mate gespeeld wordt en de speler zelf volledig de controle heeft over zijn spelgedrag. 

 Over de Auteur

Wilt u meer informatie over te krijgen Maria and bingo spelen Vriendelijk bezoek aan ons.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo