Wat is backen en layen? - Artikelpost

Wat is backen en layen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 921 | Aantal woorden: 689 | Datum: | 0 commentaar

Hoe gaat een betting exchange zoals Betfair in zijn werk? Wat bedoeld men met ''layen van een resultaat''? In dit artikel wordt ook beschreven hoe ''Backen en Layen'' in zijn werk gaat.

Een betting exchange zoals Betfair verschilt enorm met traditionale bookmakers zoals de Toto en Unibet. Het verschil is dat er bij een betting exchange tegen sportgokkers vanuit de hele wereld wordt gespeeld. In een belangrijke voetbalmatch kan bijv de uitclub gelayed worden. Bij het layen van de uitclub geef je direct aan dat de uitclub niet zal winnen, er zal nu winst gemaakt worden als de thuisclub wint of als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. 


In feite wordt er met het layen de rol van de bookies aangenomen want er worden namelijk quoteringen aangeboden voor een bepaald resultaat.

Er zal betaald moeten worden als het resultaat uit zal komen en de inzet mag gehouden worden als het resultaat verkeerd is. Dit doen de normale bookies ook bij iedere verloren weddenschap van klanten van een traditionele bookmaker.

Het tegenovergestelde van layen is backen en gaat op exact dezelfde wijze in zijn werk als bets afsluiten bij een tradiotionele bookie. Als de uitclub gebacked wordt zal de bet alleen gewonnen worden als de uitclub wint. Bij winst van de thuisclub en een gelijkspel zal de inzet verloren gaan. Makkelijk gezegd wil de punter die een team backt dat deze gaat winnen. Wie een team layt wil dat deze niet gaat winnen.

Backen en layen
Voor punters die nieuw zijn met het wedden bij een betting exchange zoals Betfair, zal er een compleet nieuwe wereld open gaan omdat ze nu zelf eens in de schoenen van een bookmaker kunnen staan.

Backen en layen heeft veel overeenkomsten als de aandelenkoersen van de beurs. Het wordt de moeite waard als een resultaat gebacked kan worden voor een hoger liggende prijs dan waarvoor de uitslag op een eerder tijdstip gelayed was.

De weddenschap kan in die situatie zonder risico gemaakt worden door het geldbedrag wat eerder gelayed was nu te gaan backen. Als de bet nu verloren gaat zal het niets kosten.


Over de Auteur

Liefhebber van wedden op allerlei sporten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo