FB pix Halloween staat voor de deur - Artikelpost

Halloween staat voor de deur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1148 | Aantal woorden: 440 | Datum: | 0 commentaar

Het is weer bijna Halloween. Halloween is een feestdag die vooral in de Verenigde Staten, Canada, Ierland en het V.K. gevierd wordt, maar de laatste jaren vieren ook steeds meer Nederlanders Halloween. De naam is afgeleid van Hallow-e'en oftwewel All Hallows Eve (en dat is Engels voor Allerheiligenavond) de avond voor Allerheiligen dat op 1 november gevierd wordt. In de keltische kalender begint het nieuwe jaar op 1 november nadat op 31 oktober de oogst binnengehaald is. Dat moest natuurlijk gevierd worden.

Tegenwoordig verkleden kinderen zich op 31 oktober en gaan zij zodra de avond valt langs de deuren in de buurt. De huizen zijn versiert met pompoenen en lichtjes en de kinderen komen aan de deur met de welbekende kreet 'Trick or Treat'. Waar Trick or Treat vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar de kinderen kunnen de bewoners bangmaken (Trick) of in plaats daarvan snoepgoed krijgen (Treat). Veel mensen vieren Halloween ook op themafeesten waar iedereen verkleed naartoe kan gaan.

Halloween gaat gepaard met de nodige symoliek. Er worden veel kleuren gebruikt tijdens Halloween en daar valt een en ander te zeggen. Zwart staat voor de dood, de nacht, maar ook voor heksen, zwarte katten, vleermuizen en vampieren. Verder zien we veel oranje terug in de pompoenen, maar ook in de verkleurde bladeren of het vuur dat in de pompoenen kan branden. Paars staat voor het bovennatuurlijke, mustiek en de nacht. Tenslotte is rood een veel gebruikte kleur die staat voor bloed, vuur en het kwaad.

De Lachende Lama is een veelzijdig organisatiebureau dat verschillende Halloween acts kan spelen. Dat kunnen allerlei typetjes zijn om uw feest extra griezelig te maken, maar ook bijvoorbeeld een griezelige fotograaf om u en alle gasten op uw evenement vast te leggen. Een ander leuk voorbeeld is de mobiele griezelquiz. Denk jij alles over Halloween te weten, tijdens de quiz kom je erachter wie het meest weet. De Lachende Lama kan dan ook een extra dimensie aan uw Halloween themafeest geven.
 

Over de Auteur

De redactier schrijft over alles dat hem interesseert en vindt het prettig om lezers te informeren over bijvoorbeeld gadgets en technologie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo