Is een sim only met onbeperkt internet een goede keuze? - Artikelpost

Is een sim only met onbeperkt internet een goede keuze?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 182 | Aantal woorden: 593 | Datum: | 0 commentaar

Je ziet de reclames steeds vaker voorbij komen; reclames van telefoonproviders waarbij onbeperkt internet wordt aangeboden. Steeds vaker kiezen Nederlanders voor een bundel met onbeperkt internet. Maar is dit wel een verstandig keuze? In dit artikel lees je waarom je wel of niet moet kiezen voor een sim only met onbeperkt internet.

Mobiele data wordt steeds goedkoper

Wat ongetwijfeld een rol speelt is dat mobiele data steeds goedkoper aan het worden is. Zo hebben grote telecomproviders als KPN en Vodafone de hoeveelheid data verhoogd zonder dat ze de prijs hebben verhoogd. Tegenwoordig kan je bijvoorbeeld bij Vodafone een Red Together bestellen, waarbij je gebruik maakt van 40 (!) gigabyte aan data en onbeperkt bellen. Hiervoor betaal je 35,00 per jaar. Een Red Together is een abonnement dat je met vrienden of familie kunt delen.

T-Mobile heeft abonnementen, waarbij je ook in de Europese Unie nagenoeg onbeperkt kan bellen en internetten. De prijzen van T-Mobile en Vodafone schelen niet veel van elkaar!

Wanneer is het voordelig om te kiezen voor een sim only onbeperkt internet?

Dit is uiteraard afhankelijk van je verbruik. Op internet heb je verschillende tools om te ontdekken hoeveel data je maandelijks gebruikt.

Kijk ten eerste hoeveel data je afgelopen maanden hebt gebruikt. Dit geeft jou al een mooi beeld hoeveel je nodig hebt. Verder hebben verschillende providers dus tools om je maandelijkse verbruik in te schatten. Hierbij beantwoord je vragen als: Hoe vaak zit ik op mijn telefoon? Van welke websites maak ik gebruik? Zit ik veel op social media? Stream ik veel afleveringen? Als je al deze vragen met “ja” kan beantwoorden is het verstandig om te kiezen voor sim only onbeperkt internet.

Waar moet je verder op letten bij het kiezen van een sim only onbeperkt internet?

Allereerst is het verstandig om voor jezelf te rade te gaan hoe vaak je op je mobiele telefoon zit. Als je heel weinig gebruik maakt van je mobiele telefoon is het wellicht verstandig om te kiezen voor een prepaid simkaart. Het voordeel hierbij is dat je meer controle krijgt over je maandelijkse kosten.

Je kan ook besluiten om te kiezen voor een abonnement mét toestel. Hierbij betaal je een gedeelte van de mobiele telefoon plus de maandelijkse kosten. Als het toestel duurder is dan 250 euro kom je in de Bureau Krediet Registratie. Indien je nalatig bent in het betalen van de facturen kan dit negatieve gevolgen hebben voor het aanvragen van een hypotheek.

Verder is het verstandig om de algemene voorwaarden goed te lezen. Zo is het goed om te weten hoeveel mobiele providers extra rekenen mocht je buiten je bundel belanden. Indien je niet buiten je bundel wilt belanden is het wellicht te overwegen om te kiezen voor een sim only met onbeperkt internet.

Kortom: als je heel vaak op je telefoon zit is het verstandig om te kiezen voor een onbeperkt sim only-abonnement. Hierdoor kan je onbeperkt streamen, filmpjes bekijken en op social media zitten. Met het aanschaffen van deze abonnement hoe je nauwelijks nog naar je verbruik te kijken!Over de Auteur

Maartje van SEO-ondersteuning beantwoordt lezersvragen. Dit artikel gaat over wanneer een sim only met onbeperkt internet goed bij je past.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[333 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo