Kweek je eigen cannabis
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: nielsv | Via Artikel Post
Gezien: 1833 |
Aantal woorden: 807 |
Datum: Fri, 13 Jul 2012 |
0 commentaar
Waarom zou je in tijden van crisis nog betalen voor wiet?! Kweek gewoon je eigen wiet. Is dat eenvoudig? Nee, maar wel als je jezelf genoeg opleidt. De beleggingen haal je er zo uit en bovendien smoor je nog eens gratis en voor niks! Op deze pagina geef ik de informatie die je nodig hebt en op welke vlakken je die moet inwinnen.
Wetgeving in België
In België wordt het houden van maximaal één plant gedoogd. Dit betekent echter wél dat u de limiet van drie gram bij je hebben ook niet mag overschrijden. Je mag dus maximaal drie gram per keer van jouw wietplant halen.
Wetgeving in Nederland
Hoewel veel soepeler dan in België, is ook het kweken van wiet in Nederland bij wet verboden. Echter is het houden van maximaal 5 planten of maximaal 5 gram droog bij wet in ministeriële richtlijnen gedecriminaliseerd.
Niet doen
Kweek enkel cannabis voor medicinale redenen. Ga in geen geval je cannabis illegaal verkopen, je trekt zeker en vast aan het kortste eind. Hou je aan het maximum aantal gedoogde planten, en haal enkel wat je rookt van de plant tot de maximum toegelaten hoeveelheid in je land. Wiet kweken is controversiëel, maar meer en meer wordt het door neurologen terug beschouwd als medicijn. Terug, want cannabis was voor de jaren '60, al meer dan 120 jaar een legaal medicijn. Misbruik in geen geval de cannabis door overdaad.
Binnen of buiten kweken?
Beide methoden van cannabis kweken bevatten voor- en nadelen. Wanneer je beslist om buiten te kweken, zal de plant grond genoeg hebben om in te groeien en bovendien automatisch irrigatie ontvangen. Echter is hierbij de plant veel vatbaarder voor insecten, ziekten of schimmels.
Bij het binnen kweken van wiet krijgen de planten de beste condities mee, wat resulteert in een grotere oogst. Tevens zijn de planten beter bestand tegen ziekten of insectenaanvallen. Uiteraard vragen planten binnen meer zorg, omdat er verschillende parameters zijn waarmee je rekening dient te houden.
De bouwstenen van een succesvolle kweek
Er zijn verschillende punten waarmee je rekening dient te houden bij het kweken van je eigen wiet. Zaden dien je aan te kopen via een gerespecteerde seedbank. Ikzelf heb de beste ervaringen met Sensi seeds en Greenhouse seeds. Maar dan ben je er nog niet. De volgende vijf punten verdienen enige aandacht. Meer gedetailleerde info vind je op deze wiet kweken infosite.
1. Grond
Probeer verse grond aan te kopen in je tuinwinkel, aanvullend met groei –en bloeivoeding voor wanneer de grond uitgeput is aan voedingsstoffen. Meng het geheel met kalk om de PH met één punt te laten neutraliseren, omdat de voedingsstoffen dan het best kan worden opgenomen. Voor één grote volwassen plant volstaat een pot van 15 liter.
2. Licht
Bij het binnenkweken dien je een goede HID-kweeklamp aan te schaffen, met een bijpassend voorschakelapparaat. Groeiende planten krijgen 18 uur per dag licht, en bloeiende wietplanten 12 uur.
3. Lucht
Zorg voor verse luchttoevoer door middel van een ventilatiesysteem, dat lucht van buiten naar binnen laat komen. In ruimtes met een raam is dit niet nodig, maar let wel dat ongewenste geuren dan naar buiten zullen dringen. De plant heeft verse lucht nodig omdat het de CO2 voorraad snel ledigt.
4. Water
Geef de wietplanten elke dag water. De bodem dient vochtig te zijn, maar niet zeiknat. Wees hier heel stipt in: een te droge bodem (wat je zeker moet vermijden tijdens de zaailing groei) is nefast, maar een te natte bodem zeker ook.
5. Veiligheidsmaatregelen
Win informatie in over de verschillende problemen die zich kunnen voordoen tijdens het kweken. Zeker wanneer je buiten gaat kweken. Lees alles over schadelijke insecten, schimmels en ziekten. Lees ook over toprot.
Zorg er in elk geval voor dat jouw planten veilig zijn van dieven, ongewenste bezoekers of blauw gevaar. Maak op voorhand een plan.
Over de Auteur
Mijn naam is Niels Vermeeren, en ik ben eigenaar van wiet-kweken.net, een info-website waar mensen terecht kunnen om te leren hoe ze hun eigen medicinale cannabis kunnen kweken.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen