Afrikaanse djembe grootmeester.... - Artikelpost

Afrikaanse djembe grootmeester....

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 969 | Aantal woorden: 724 | Datum: | 0 commentaar

Samen aan de waterkant in het land van maas en waal.

De dag met mijn vriend, leermeester en grootmeester in de west-afrikaanse percussie, Famoudou Konate zal nooit uit mijn geheugen gewist worden. Tijdens  zijn bezoek aan onze stage week te maasbommel, ontdekten wij beiden van elkaar dat wij de vis sport adoreren. Zo ook heimelijk aan elkaar opbiechten dat als wij  zouden moeten kiezen tussen muziek maken en hengelen de keus wel eens heel moeilijk zou kunnen zijn. Een vrije dag bracht ons dan ook op het forellen complex ’t Mun in Appeltern. Voor mij geen onbekend terrein met mijn karper activiteiten.

Die dag snikheet,  stonden wij  daar in de zon de forellen te verleiden tot een aanbeet. Voor Famoudou een totaal nieuwe vis ervaring. In de bush in Guinee west Afrika tref je zoiets natuurlijk niet aan met zijn allen om een vijver waarvoor je betaalt om te mogen vissen en de gevangen vis mee mag nemen voor consumptie. Na wat technische en praktische instructies omtrent het gebruiken van een werphengel ( wat hij snel onder controle had ) werd  er dan ook verwachtingsvol en fanatiek op de forel gejaagd.

De eerste consternatie aan de vijver deed zich voor, toen onze forellen gebracht werden en voor zijn neus in het water werden uitgezet. Een luidkeelse kreet over het water . c’est pas possible !!. Natuurlijk totaal vreemd dat we eerst de vis er in gooien en vervolgens kunnen proberen ze te vangen. In Afrika zouden ze je voor gek verklaren want in hun cultuur is een vis een belangrijke voedsel bron.

In een hoek van de vijver stond een andere visser ‘als een reiger’ op zijn prooi te wachten en de ene na de andere forel uit het water te scheppen. Famoudou’s tactiek was dan ook  om zijn aas zo dicht mogelijk bij dat van hem aan te bieden. Dit werd echter niet zo op prijs gesteld en wilde zich zo niet zijn kaas van het brood laten eten. Hij werd dan ook maar een zeurpiet gevonden voor Famoudou was het niet meer als normaal. De hitte begon inmiddels ook zijn tol te eisen. Gezien de leeftijd van mijn vriend, is een dutje onder een afdakje dan ook erg verleidelijk. De hengel neergelegd, beugel omhoog, en oogjes toe.

En dan is daar de aanbeet.  De dobber schiet weg en de lijn spoelt zich af. Famoudou droomt van vissen terwijl de vis aan de haak hangt. Ik attendeer hem dan ook op de aanbeet en snel hoort het hele “mum” het enthousiasme van een grootmeester met vis aan z’n hengel. De vis moet echter geschept worden want hij is te groot om zo omhoog te hijsen. De hengel wordt neergelegd en voor een moment ontspant de lijn zich en weet de forel zich te bevrijden. De deceptie is groot en heel teleurgesteld slaat mijn vriend langs de kant zijn blik op het water. ‘Merde’, ’merde’ vloekend en tierend: : c’est une gros poison. Ik troost hem met de gedachte dat hij in ieder geval nog een vis aan de lijn had, want zelf ving ik deze dag ook geen staart. Voor mij; Pat de problem. Beide nog een tintje bruiner  hebben we samen van onze andere hobby genoten. Heerlijk en rustgevend dat Hengelen.

Op mijn site www.dehengel.nl een leuke filmpje over deze 'misslag' van een djembe grootmeester Famoudou Konate

Pat Gayet

© copyrightOver de Auteur

www.dehengel.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Kattenhengel met 10 opzetstukjes - Kat Speelhengel met Veren - Speelgoed Hengel voor Katten – Kittenspeeltjes met Veer – Kattenspeelgoed – Katten speeltjes
Kattenhengel met 10 opzetstukjes - Kat Speelhengel met Veren - Speelgoed Hengel voor Katten – Kittenspeeltjes met Veer – Kattenspeelgoed – Katten speeltjes

€ 11,00
Toon product

Grimm
Grimm

€ 39,99
Toon product

Katten speeltjes Katten Speelgoed Kattenspeeltjes Katten Hengel Veertje Incl. Hengel – Bruin
Katten speeltjes Katten Speelgoed Kattenspeeltjes Katten Hengel Veertje Incl. Hengel – Bruin

€ 7,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo