FB pix André Rieu binnenkort weer in Nederland - Artikelpost

André Rieu binnenkort weer in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1237 | Aantal woorden: 505 | Datum: | 0 commentaar

In juli geeft André Rieu weer een reeks Vrijthof concerten. André Rieu is al jaren een van de meest populaire klassieke muzikanten ter wereld. Hoewel hij de hele wereld over reist met zijn orkest, keert hij ieder jaar terug naar Maastricht voor optredens op het Vrijthof. Zo zorgt hij ervoor dat zijn thuisbasis hem niet vergeet en is het ook voor de Nederlandse liefhebbers mogelijk om ieder jaar een André Rieu concert te bezoeken. Hieronder leest u een kort overzicht van het leven en de carrière van Rieu.

De jonge jaren
Na opgegroeid te zijn in een muzikale familie, waar zijn vader hem al op zijn vijfde jaar viool leerde spelen, bezocht Rieu de conservatoria in Luik, Maastricht en Brussel. Tijdens zijn studie in Brussel trouwt Rieu met Marjorie, met wie hij later twee zoons zal krijgen. Zijn studie in Brussel sluit hij af met een “Premier Prix”.

De doorbraak
Na zijn studie gaat Rieu onder leiding van zijn vader aan de slag als violist in het Limburgs Symfonie Orkest en richt hij ook zijn eigen Maastrichts Salon Orkest op. Hiermee geeft hij optredens in Nederland, Duitsland en zelfs in de Verenigde Staten. Wanneer zijn succes snel begint te groeien, stelt Rieu het Johann Strauss Orkest samen. Met de Second Walz en het album Strauss & Co beleeft Rieu in 1994 zijn grote doorbraak. Al snel volgen nieuwe albums en een concerttour door Europa.

Het grote succes
In het jaar 2000 brengt Rieu voor het eerst een album uit waar muziek op staat die hij zelf gecomponeerd heeft. Het titelnummer, La Vie est Belle, schrijft hij samen met zijn broer Jean-Philippe. In 2001 opent Rieu zijn eigen studio en toert hij voor het eerst door Japan. Hierna laten tours door Amerika en Australië ook niet lang meer op zich wachten. In 2008 wordt voor Rieu’s World Stadium Concerttour ‘A romantic Vienna night’ het Weense kasteel van keizerin Sissi nagebouwd. Dit is het grootste decor dat ooit voor een reizende show is gemaakt.

Geridderd
Voor zijn muzikale prestaties wordt Rieu benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Ridder in de Franse Orde van Kunst en Letteren. Deze benoemingen zijn de kroon op de succesvolle muzikale carrière van Rieu.

Over een paar maanden is Rieu dus weer te zien en te horen in Nederland. Wees er snel bij, want zijn concerten zijn altijd razendsnel uitverkocht!

 

Over de Auteur

Ik schrijf over vanalles en nog wat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo