De 4 beste manieren om draadloos muziek streamen - Artikel Post - Artikel Marketing

De 4 beste manieren om draadloos muziek streamen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 403 | Aantal woorden: 875 | Datum: | 0 commentaar

Je bent met alles inmiddels over naar de cloud, je bestanden zitten in de cloud, je mail, je foto’s en natuurlijk ook je muziek. Of je het daar nu zelf in het gestopt of je maakt gebruik van een streaming muziekdienst, dit zijn de 4 beste manieren om draadloos muziek te streamen:

 

  1. Chromecast
  2. Rocki
  3. HEOS by Denon
  4. Apple TV
Chromecast

Waarschijnlijk de goedkoopste oplossing die je kunt krijgen: Chromecast van Google. Een stekker naar je audioset, of powered speaker en een kabeltje voor de stroom en je kunt aan de gang.

 


Via de app installeer je het apparaat en vervolgens kun je alle muziek van je smartphone naar je Chromecast streamen, bijvoorbeeld via je browser, maar ook via Spotify.

Het grote voordeel van Chromecast is de prijs, voor een paar tientjes ben je al aan de slag. Een nadeel is dat je nog steeds speakers of een set nodig hebt, en de accuduur van je telefoon hard achteruit gaat.

RockiHet lijkt veel op de Chromecast, is ook goedkoop en compact: Rocki. Een compacte kleine connector die je tevens per audioset te koppelen is. De Rocki connector maakt zelf verbinding met internet en streamt vandaar je muziek. 

Je kunt Rocki onder andere gebruiken met Spotify, Deezer, Soundcloud of je eigen muziekcollectie.

Een voordeel hier is tevens de prijs, het is een goedkope oplossing en een die zelf streamt vanaf Spotify, dat scheelt weer in je accu. Een nadeel is dat meerdere Rocki apparaten niet tegelijkertijd dezelfde Spotify stream af kunnen spelen.

HEOS by Denon


Dan een van de uitgebreidste: HEOS by Denon. Gemaakt door een traditionele HiFi fabrikant en daarom ook gericht op het geluid. Deze streaming speakers vormen een geheel ecosysteem van muziek. 

Elke streaming speaker kan zelfstandig muziek streamen uit de cloud, maar ook vanaf een lokaal netwerk. Een groot voordeel is dat de speakers ook te groeperen zijn. Hierdoor creeer je dus verschillende zones in huis waar dezelfde muziek speelt, of als je een feestje hebt kunt je natuurlijk ook alle speakers (tot maarliefst 32 stuks) groeperen.

Het grote voordeel van dit systeem is de geluidskwaliteit en connectiviteit, een nadeel is dat het niet de goedkoopste oplossing is.

Apple TV


Dan de meest complete van de vier: Apple TV. Met deze vierde generatie is het inmiddels niet meer alleen mogelijk om video makkelijk in huis te streamen, maar kun je ook diverse series streamen, films en natuurlijk muziek. 

De koppeling met het eigen Apple Music, zorgt voor een naadloze integratie van de muziekdienst en de speler. Daarnaast kun je Siri gebruiken voor de controle. Iets wat we in andere oplossingen nog niet of nauwelijks hebben gezien.

Een groot voordeel van Apple TV is zoals alles bij Apple natuurlijk de eenvoudige bediening. Daarnaast is het een voordeel dat je niet alleen muziek kunt streamen, maar alle media. Een nadeel is dat je hiermee alleen een enkele zone aanstuurt, en een minder ruime keuze hebt in welke diensten je wilt gebruiken.

Overall
Zo zie je maar, er is voor ieder wat wils. Ga je voor een simpele en goedkope oplossing, kies dan Rocki of Chromecast, wil je meteen video, films, series, etc. kunnen streamen dan kies je Apple TV, wil je het beste geluid dan ga je voor HEOS by Denon.

Over de Auteur

Rob Peters, werkzaam bij een elektronica winkelketen voor de komende jaren, waar hij veel meegemaakt van de verschillende benaderingen van audio en natuurlijk home theater. Gedoe met kabels, luidsprekers en versterkers, omdat hij een kind was, was dat een droombaan als een puber. Later rolde hij in de marketing werken als freelancer voor een verscheidenheid van bedrijven. Andere interesses zijn: voetbal, films en muziek.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo