FB pix DE BEKENDSTE NUMMERS MET EEN UKULELE - Artikelpost

DE BEKENDSTE NUMMERS MET EEN UKULELE

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1578 | Aantal woorden: 542 | Datum: | 0 commentaar

 

De Ukelele, bekender dan je denkt

 

In de popmuziek zijn gitaarsolo´s en degene die ze zo waanzinnig goed uitvoeren, meestal wel bekend bij het grote publiek. Een minder bekend instrument is de ukelele, althans de meeste onder ons denken dat dit een minder bekend instrument is. Maar dat is niet zo. Dit snaarinstrument, dat oorspronkelijk uit Hawaii komt, wordt alleen maar steeds populairder. Niet alleen is een ukelele veel goedkoper dan een gitaar van goede kwaliteit, ook is het instrument gemakkelijker om te bespelen. Het heeft maar vier snaren, in tegenstelling tot een gitaar, die zes snaren heeft. Met slechts vier simpele akkoorden kunnen duizenden popliedjes worden gespeeld. Bijna alle Amerikaanse singersongwriters leerden al op jeugdige leeftijd om ukelele te spelen. Op Amerikaanse muziekscholen is de ukelele namelijk net zo normaal als bij ons een blokfluit.

 

Van cabaret tot gitaarvirtuoos

 

Wie kent niet de Nederlandse comédienne Brigit Kaandorp, die tijdens haar optredens de ukelele vaakt bespeelde? Of het bekende nummer “somewhere over the rainbow” van Israel Kamakawiwo'ole?

Jake Shimabukuro coverde, niet zonder succes, het nummer van de beatles "While my guitar gently weeps". Ex-Beatle George Harrison speelt ook graag ukelele, evenals Brian May, de gitarist van Queen

 

Echt van deze tijd

 

Pearl Jam en leadzanger Eddie Vedder kennen we bijna allemaal. Eddie, een stoere kerel, bracht in 2011 zijn tweede solo-album met de titel "Ukelele songs" uit. Het album werd op 31 mei 2011 uitgegeven en bestaat uit door Vedder zelf geschreven nummers en covers. Vedder speelt op dit album hartverscheurende lovesongs in mineurakkoorden.

Ook de moderne Taylor Swift weet met een ukele wel raad, evenals populaire artiesten als Jason Mraz en Jack Johnson, die de ukelele in een aantal songs hebben gebruikt.

Maar ongetwijfeld een van de meeste bekende popsongs van de afgelopen vijf jaar is het nummer Rip Tide van Vance joy. Op Youtube al meer dan 328 miljoen keer bekeken. Dat zegt genoeg!

Daarmee is de ukelele voorgoed van een eventueel suf imago afgeholpen.Over de Auteur

Gitaarvirtuoos

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo