De voordelen van gitaarles online - Artikel Post - Artikel Marketing

De voordelen van gitaarles online

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: cj225
Gezien: 464 | Aantal woorden: 761 | Datum: Sun, 18 Nov 2012 | 0 commentaar

In het nog niet zo verre verleden was het nemen van gitaarles niet zo alledaags als nu. Voordat het Internet zijn opmars maakte was het praktisch alleen mogelijk om gitaar te leren spelen op een muziekschool of met een privé leraar. Het leren spelen was in die tijd vooral in het begin stukken saaier. Je werd overstelpt met theorie en als je geluk had leerde je een paar aanslagen, grepen en akkoorden. Voordat je echt een nummer kon spelen was je al weer een paar maanden verder. En dat nummer kwam dan vaak weer uit zo’n ouderwets muziekboek… Gelukkig is die tijd voorbij en is het nu mogelijk om gitaarles online te nemen waarbij het accent veel meer op praktijk dan theorie wordt gelegd.

Kosten

Voor sommige belangrijker dan andere maar toch een groot voordeel van gitaarles online is dat het kostenplaatje flink gedrukt word. Je zult natuurlijk een gitaar moeten aanschaffen maar het gitaar leren spelen zelf wordt wel een stuk goedkoper. Een cursus op een muziekschool kost al gauw een paar honderd euro. Daar leer je wel veel maar als je cursus van een x aantal lessen voorbij is wat doe je dan? Nog een keer een paar honderd euro uitgegeven voor een vervolgcursus? Zo kunnen de kosten hoog oplopen. Laten we het daarom maar niet hebben over een privé leraar, tenzij je ongelooflijk geluk hebt en een kennis, familielid of goede vriend hebt die jouw wilt leren spelen. Je kunt beter je heil zoeken in het online leren spelen van gitaar. Er is een enorme hoeveelheid gratis informatie voor gitaarles online beschikbaar en daar kun je zeker veel van opsteken. Een nog efficiëntere manier is het downloaden van een online cursus voor beginners. Je zult hier door middel van HD filmpjes leren hoe je gitaar moet spelen. Dit gaat door middel van het spelen van bekende nummers (met uitleg wat je precies moet doen natuurlijk) zodat je terwijl je speelt ook gelijkt bezig bent met het leren van het theoretische aspect. Zo blijft het tenminste leuk! Er zijn meerdere Nederlandse online gitaarles beginnerscursussen te vinden via Google die zeer goed betaalbaar zijn, en de makers van deze cursussen zijn vaak ook persoonlijk te benaderen en zullen jouw helpen met al je vragen. Je staat er zeker niet alleen voor!

Tijd

Tijd is natuurlijk een belangrijk onderdeel van ons mensenleven. Het nemen van gitaarles online geeft je veel meer vrijheid om te oefenen dan om de week naar de muziekschool te gaan. Uiteraard kun je in je vrije tijd wel wat eerdere geleerde stof repeteren maar zelf echt nieuwe dingen uitproberen is voor de meeste mensen wat te veel gevraagd. Door het volgen van een online cursus heb je altijd beschikking over nieuw materiaal en volg je gewoon je eigen pad. Als je fatsoenlijk gitaar wilt leren spelen hoef je tegenwoordig echt niet meer de deur uit!

Nadelen van gitaarles online

Er word vaak gezegd dat ieder voordeel zijn nadeel heeft. Wat gitaarles online betreft valt dat wel mee. Daarentegen kan het niet ontkent worden dat echt persoonlijke begeleiding van een expert altijd positieve effecten heeft. Iemand die jou echt bekijkt wanneer je aan het spelen bent is natuurlijk in staat je jouw fouten in te laten zien. Je persoonlijke ambitie speelt hier natuurlijk ook een rol in. Lijkt het je gewoon leuk om vlot te kunnen spelen dan zal je online een heel stuk komen. Wil je naar de top, dan is het misschien verstandiger om privé les te nemen of naar een muziekschool te gaan, al staat talent vroeg of laat toch op.

 

 

 

 

 Over de Auteur

Ik vind het om in allerlei zaken te verdiepen en daarover te schrijven en websites te maken. Hiermee wil ik mensen op internet sneller bij hun doel brengen. En je word er zelf natuurlijk ook niet echt slechter van...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo