FB pix DJ Worden? Leren Draaien. - Artikelpost

DJ Worden? Leren Draaien.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2259 | Aantal woorden: 385 | Datum: | 0 commentaar

Heb je altijd al DJ willen worden? Dit artikel focust zich op de informatie, de tools en de technieken die daarbij belangrijk zijn en die je DJ skills op kunnen krikken. De dingen die hier en op de site gezegd worden zijn te gebruiken voor het DJ en op je zolderkamer en voor grote zalen.

Er zijn heel veel soorten DJ’s zoals Club DJ”s, Trance en House DJs, Radio DJ’s en amateur DJ’s. Het moderne dj’en kan ook wel  de kunst van het draaien, mixen en scratchen genoemd worden. Het komt vooral uit de HipHop en dancewereld. Maar kan tegenwoordig ook op andere feesten gehoord worden.  Hieronder staat de belangrijkste twee stappen die nodig zijn om DJ te worden.

De beste manier om te leren draaien is het te doen. Maar een beetje kennis over het vak kan geen kwaad. Dit bestaat vooral uit luisteren, het is belangrijk om zoveel mogelijk naar verschillende platen te luisteren. Zo krijg je een idee wat verschillende stijlen zijn wat voor mensen tussen verschillende stijlen in doen en hoe muziek is opgebouwd. Check ook DJ worden voor meer instructies waar je op kunt letten bij  het luisteren naar platen en andere DJ’s. Daarna met een basiskennis van muziek en goede skills kan je professionele dj worden.

Leer mixen

DJ luisteren en volgen de beat en drum van een nummer wanneer ze twee nummer of Tracks tegelijk draaien. De meeste dance nummers hebben een intro die bestaat uit herhaaldelijke loops zonder vocals. De meeste platen hebben ook een break en een slot of Outro.

Een DJ kan op elk ogenblik van een plaat uitmixen maar wordt veel gedaan tijdens een break. Een break kan meerdere keren vooorkomen in een nummer. Terwijl een plaat maar een outro kan hebben.

Meer leer je op Dj worden.Over de Auteur

Menno van Leeuwen beheert onder andere DJworden.com de site voor iedereen die het ambieert om een professionele dj te worden

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo