Draadloos speakersysteem verbetert uw muziek luisterervaring - Artikel Post - Artikel Marketing

Draadloos speakersysteem verbetert uw muziek luisterervaring

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 253 | Aantal woorden: 2459 | Datum: | 0 commentaar

Beheerder: Edit

Draadloze speakersystemen bieden het beste van diverse wereld als het aankomt op muziekbronnen. Alle muziekbronnen hebben echter zo hun voor- en nadelen.

De jaren van peer 2 peer muziekdiensten zoals Napster en Kazaa lijken alweer een eeuwigheid geleden. Niettemin hebben deze wel voor een behoorlijke verandering gezorgd in het audiolandschap zoals we dat vandaag de dag kennen. Het gebruikersgedrag ten opzichte van muziek is op vele vlakken veranderd. We luisteren op andere plaatsen, we luisteren met ander gezelschap, we gebruiken andere muziekdragers, muziekwinkels bestaan bijna niet meer en uiteraard is ook de apparatuur veranderd.

Ontwikkeling van muziekbronnen

Via ouderwetse bronnen en online (illegale) bronnen zoals het eerdergenoemde Napster en Kazaa is de wereld vandaag de dag gewend aan music on demand. Alle muziek die men kan wensen binnen handbereik, zonder wachttijd én in hoge kwaliteit.

Streamingdiensten

Spotify is een van de eerste diensten die het mogelijk maakte om zonder te moeten zoeken naar illegale downloads, en zonder te wachten op de downloads, te kunnen luisteren naar bijna alle muziek ter wereld. Met de eeuwig verbeterende internetsnelheden is een dergelijke dienst ook steeds makkelijker te gebruiken.

Door een app op je telefoon, tablet, of computer heb je overal toegang tot ‘jouw’ muziekcollectie in de cloud. Inmiddels is Spotify allang niet meer de enige keuze op het gebied van muziekstreamen uit de cloud.

Voor- en nadelen van een streamingdienst:

Voordelen:

Nadelen:

·         Bijna geen investeringen in apparatuur nodig

·         Goedkoop

·         Aanbod

·         Makkelijk delen van nummers, albums, etc.

·         Abonnementskosten

·         Internetverbinding nodig

·         Kwaliteit kan hoger

·         Als een artiest geen overeenkomst heeft met jouw dienst, dan heb je helaas geen toegang tot zijn/haar muziek.

Lokaal muziek opslaan

Een ander gevolg van het downloaden van muziek, is het opslaan van muziek op eigen harde schijven, USB drives, of NAS-schijven. Los van het opslagapparaat is dit de betere optie voor mensen die graag meer controle hebben. Immers bepaal jij zelf of je muziek wel of niet bewaard en hoe je het categoriseerd.

Doordat je ook zelf bestanden download kun je zoeken naar de best mogelijke kwaliteit, dus ook lossless (zonder compressie). Dat maakt de muziek ook wat geschikter voor de audiofielen onder ons.

Doordat je bestanden zelf opslaat kun je ook makkelijk zelf bepalen waar en hoe je het afspeelt. Immers kun je de muziek op een computer afspelen en verbinden met je stereoset door middel van een simpele audiokabel. Je hebt ook de mogelijkheid om een draadloos speakersysteem zoals HEOS by Denon te gebruiken, waarbij het draadloze speakersysteem zelf muziek van een lokale NAS-drive of USB-drive afspeelt.

Een probleem waar je bij dit soort opslag wel aan moet denken is de veiligheid van je opslag. Immers wanneer een harde schijf crasht, of een USB stick kwijtraakt is ook de muziek kwijt.

Voor- en nadelen van een lokaal muziek opslaan:

Voordelen:

Nadelen:

·         Kwaliteit

·         Toegang tot minder bekende muziek

·         Controle

·         De muziek zelf kan goedkoop zijn

·         Geen maandelijkse kosten

·         Kosten apparatuur

·         Backup

·         Meer werk, qua het vinden van muziek

·         Geen automatische kwaliteitsupdates

·         Niet automatisch toegankelijk op diverse apparaten

Draadloos speakersysteem

Welke bron ook je voorkeur heeft een draadloos speakersysteem is er op voorbereid. Door de ingebouwde toegang tot streamingdiensten en de USB-aansluiting en netwerkmogelijkheden kan een dergelijk systeem met alle bronnen overweg. Daarnaast kun je altijd van voorkeur veranderen en nog steeds met dezelfde apparatuur vooruit.

Waar op te letten?

Natuurlijk moet je in beide gevallen wel op een aantal dingen letten. In het geval van streaming of je favoriete muziekdienst wel ondersteund wordt. In het geval van muziekbestanden vanaf lokale opslag afspelen, moet je draadloos speakersysteem wel overweg kunnen met de bestandsformaten waarin je download. Én kan het ook rechtstreeks worden aangesloten op die bronnen of is er tussenkomst van een computer nodig?Over de Auteur

Rob Peters, werkzaam bij een elektronica winkelketen voor de komende jaren, waar hij veel meegemaakt van de verschillende benaderingen van audio en natuurlijk home theater. Gedoe met kabels, luidsprekers en versterkers, omdat hij een kind was, was dat een droombaan als een puber. Later rolde hij in de marketing werken als freelancer voor een verscheidenheid van bedrijven. Andere interesses zijn: voetbal, films en muziek.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo