Eurovisiesongfestival 2013 preview - Artikel Post - Artikel Marketing

Eurovisiesongfestival 2013 preview

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Jacques Chapel
Gezien: 470 | Aantal woorden: 620 | Datum: Sun, 12 May 2013 | 0 commentaar

Vorig jaar bereikte Nederland het chauvinistische dieptepunt; het diepste dal van de crisis, een indiaan naar het songfestival en Oranje verloor alle wedstrijden op het EK. Sindsdien is de vaderlandsliefde alleen maar groeiende. Koningsspelen, prachtige troonswisseling en onze 'Queen of Rock' Anouk gaat voor ons naar het Songfestival. Het kan niet mis gaan toch? Voor u ligt de jaarlijkse eurovisie-preview van Jacques Chapel.


De inzendingen zijn dit jaar weinig vrolijk en weinig opvallend. Geen mediterane dancenummertjes en alleen Griekenland heeft een protestnummer; Enkele mannen met schotse rokken zingen over alcohol. Wat we wel gaan horen zijn matige Loreen-inspiraties en disney drama dat niet zou misstaan op de cd van de Lion King. 

De kanshebbers zitten vooral bij de laatste categorie. Denemarken staat bovenaan bij de bookmakers. Ze hebben een aardig nummer dat wat extra edge krijgt omdat een Marko Arnautovic look-a-like tussendoor mag blokfluiten. Gevaarlijke outsider is de Oekraine die met Gravity de titelsong voor de Lion King deel 3 al klaar hebben. Ook Rusland maakt een redelijke kans met hun mierzoet Celine Dion-achtig nummer. Het geweld barst vroeg los, want deze landen komen achter elkaar in de eerste halve finale, gevolgd door Anouk (nr 5 tm 8).

De beste Loreen-inspiraties komen uit Noorwegen en Duitsland en gaan hoog eindigen. Noorwegen stuur een blonde spetter met een vleugje Bjork en een ruw uptempo nummer. Duitsland stuurt ook een blonde spetter en wel de ons bekende Cascada. Het zoete eurohouse nummer Glorious is precies wat je gewend bent van Cascada. Voeg Finland hierbij en je hebt het mooiste vrouwelijke schoon gehad. De zuidelijke landen stellen ons op dit punt jammerlijk teleur.

Wij sturen Anouk en denken dat we daarmee goud in handen hebben. Tot zaterdag zullen we die illusie blijven houden want we gaan voor het eerst sinds lange tijd de finale halen. Daarin halen we echter zo weinig punten dat we weer met beide benen op de grond staan. En terecht, want hoewel Anouks repertoire erg goed is, is nou net 'Birds' een saai en depressief nummer. Daar kan zelfs Anouks loepzuivere stem geen verandering in brengen. 

Verder gaan we nog een Franse Amy Winehouse zien (geen wisky maar wijn), een kruising van Jason Mraz en Train uit Malta (his name was Jeremy, he was working in IT), een enge Roemeen met een nog engere stem en een Israelische met grote borsten en een nog grotere bril. De beste act komt uit Azerbaijan en die zullen daarmee hoog eindigen. 

Opvallend is dat van alle Balkan bagger en Baltische troep niks zal blijven bekleven. Alleen Gordon (Cornelius Heuckeroth) zal de mannen in glitterpak uit Letland kunnen waarderen. Zelfs hun vriendjespolitiek brengt geen één van deze landen in de top 10. Over de Auteur

Amateurkijker van het songfestival. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo