FB pix Grammy winnaars en verliezers - Artikelpost

Grammy winnaars en verliezers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1033 | Aantal woorden: 397 | Datum: | 0 commentaar

De Nederlandse DJ Afrojack won afgelopen februari zijn eerste Grammy award; een hele prestatie, wat zijn boekingskantoor vast en zeker heeft gemerkt in het aantal aanvragen voor Afrojack optredens. Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. De Hongaarse dirigent Georg Solti houdt het record voor het winnen van de meeste Grammy’s; 31 in totaal. Het record voor de meeste Grammy’s gewonnen door een mannelijke artiest wordt gedeeld door de pianisten Piere Boulez en Vladimir Horrowitz (beide 25 Grammy’s). Stevie Wonder heeft er 22 in de kast staan.

De vrouw die de meeste Grammy’s heeft gewonnen is Alison Krauss. Deze bluegrass artieste won er 26 en verslaat hiermee ruim de nummer twee, Aretha Franklin (18 Grammy’s). Ook bij de groepen zit er een groot verschil tussen de nummer één (U2 met 22 Grammy’s) en de nummers twee (o.a. de Dixie Chicks met 13 Grammy’s). Rockband U2 heeft bovendien nog een ander record op zijn naam staan, namelijk dat van meest bekroonde album voor How to Dismantle an Atomic Bomb. Dit record moeten ze echter wel delen met Supernatural van Santana (beide 9 Grammy’s).

De jongste Grammywinnaar ooit is countryzangeres LeAnn Rimes, die op haar 14e al een Grammy in ontvangst mocht nemen. Ze was echter niet de jongste genomineerde. Dit was het kindsterretje van de Amerikaanse gospel Deleon Richards. Hij werd op zijn 9e al genomineerd. Michael Jackson was 12 toen hij voor het eerst genomineerd werd, maar hij mocht pas op zijn 22e zijn eerste beeldje mee naar huis nemen.

Natuurlijk zijn er ook pechvogels. Zo werd de Amerikaanse R&B zanger Brian McKnight maar liefst 16 keer genomineerd zonder ook maar één keer te winnen. Ook Snoop Dogg (14 nominaties), Björk (13 nominaties) en Diana Ross (12 nominaties) hebben ondanks hun vele nominaties nog nooit een Grammy gewonnen.Over de Auteur

Ik schrijf over diverse interessante onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo