FB pix Oordopjes - algemene informatie - Artikelpost

Oordopjes - algemene informatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1034 | Aantal woorden: 649 | Datum: | 0 commentaar

 

Welke oordopjes zijn het beste? Die vraag kan je alleen zelf beantwoorden. Er zijn een aantal type oordopjes waarvan de oortjes on ear of in ear gaan. De benaming zegt al veel over de manier waarop de oortjes geluid in de gehooringang brengt.

 

On ear of In ear Oordopjes.

Welke oordopjes zijn het beste? Die vraag kan je alleen zelf beantwoorden. Er zijn een aantal type oordopjes waarvan de oortjes on ear of in ear gaan. De benaming zegt al veel over de manier waarop de oortjes geluid in de gehooringang brengt. On ears zijn goedkoop maar passen niet bij elk oor.

Het kan zijn dat een kleine gehooringang de passing van de oortjes belemmerd. Het alternatief is dan een in ear oortje. Dit is een oortje met plug. De plug gaat in de gehooringang (in ear). Voor de gezondheid van de oren is het belangrijk om te weten dat bij in ear oordopjes de geluidsdruk rechtstreeks op het trommelvlies komt. Hierdoor is de beleving van bijvoorbeeld muziek anders dan bij on ear oortjes. Door de rechtstreekse druk in het oor, is de kans op beschadiging van de oren groter.

Beide types worden gebruikt voor mp3 spelers, iPod, en voor muziek luisteren als apparaten een 3,5mm jack aansluiting hebben.

 

Draag instructie.

Voor beide types geldt dat het beste is om het snoer van het linker en rechter oortje achter de oorschelp te voeren. Tijdens sporten kan het snoer het best onder de kleding worden doorgevoerd. Hierdoor wordt de deining van het snoer verminderd waardoor de oorhaken niet schuiven of de oortjes draaien. Het doorvoeren van het snoer naar de mp3 speler of smartphone kan over de rug of over de borst. Het busje dat over het snoer zit is om het losse snoer van de linker- en rechterkant zo kort mogelijk te houden. Ook dit verminderd het deinen. Dit kan als een lus worden gezien die het uiteinde van beide snoeren zo kort mogelijk onder de hals brengt.

De L staat voor links en de R staat voor rechts. Deze zijde vermeldingen zijn niet zomaar aangegeven. De passing en geluidsbeleving zijn het meest optimaal als deze basis instructie wordt gevolgd.

 

Voor een ruime keus kunt u het best een specialistische (online) winkel nemen.Over de Auteur

Bertje Bel Webwinkels heeft specialistische online winkels. Onze specialistische medewerkers informeren over producten die te koop zijn. Eén van onze specialismen is oordopjes en koptelefoons.

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo