FB pix Verschillende muziek- en dansstijlen effectief bij peuterdans - Artikelpost

Verschillende muziek- en dansstijlen effectief bij peuterdans

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 277 | Aantal woorden: 615 | Datum: | 0 commentaar

De peuterdans lessen worden veelal met verschillende muziek- en dansstijlen uitgevoerd. Muziekstijlen als Pop, R&B, Latin, House. En dansstijlen als Streetdance, Jazzdance, Modern, Showdance en Hiphop. Elk kind is anders ingesteld en zal dan ook heel verschillend reageren op de diverse muziek- en dansstijlen. Een peuter kan zich bijvoorbeeld uitleven op popmuziek, terwijl het voor een ander maar niets is. Ballet bijvoorbeeld wordt als een meisjes dans gezien, maar er zijn ook jongens die er gepassioneerd van raken. Daarom is het een wijs besluit van elke dansstudio, die peuterdans lessen aanbiedt, om alle muziek- en dansstijlen in te voeren voor het aanleren van de eerste peuter danspassen. De dansleraar kan dan na goede evaluatie mee beslissen in het besluit in welke muziekstijl het kind zich het best verder kan professionaliseren. 
Goede basis choreografie

De basis van een goede choreografie is bepalend hoe ver de peuter het zal schoppen binnen de danswereld. Niet alle peuters zijn geboren voor het opbouwen van een danscarrière binnen de maatschappij. Maar het feit dat de peuter één of meerdere choreografieën aanleert zal zeker bijdragen aan de muzikale vorming en het stimuleren van de motorische-, sociaal-emotionele als de verstandelijke ontwikkeling en bovenal een gezonde leefstijl. Bovendien leren peuters spelenderwijs de basisbeginselen van dans, zoals het uitvoeren van verschillende danspasjes, het aannemen van een juiste houding, op de maat dansen, het herkennen van muziek frases en het leren onthouden van pasjes. Bij ballet dans bijvoorbeeld is de dansles gebaseerd op muziek en het fantasie gevoel. Bij elke dansles wordt gewerkt aan motoriek, coördinatie, bewustwording van het lichaam en er wordt een heel klein begin gemaakt met de klassieke ballettechniek, danstechnieken die peuters aanleren op een speelse manier en op muziek die bij ze past.


Indeling in leeftijdscategorieren 

De meeste dansstudios hebben een gerichte indeling in leeftijdscategorieren. Dit is belangrijk, daar aan hand van de leeftijd bijvoorbeeld de verwachte ontwikkeling groei kan worden vastgesteld.  De meeste peuter danslessen zijn qua opzet bij alle leeftijdsgroepen vrijwel gelijk. De oefeningen en choreografieën worden weliswaar aangepast aan het niveau van de peuters in de les en worden ingewikkelder ingebouwd, naarmate de peuters in leeftijd toenemen.


Over de Auteur

Mijn naam is Jobeda Khatun en ik ben een Online Marketing en SEO specialist. Ik ben gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie voor Nederlandse websites. Ik heb ruime ervaring in het verbeteren van de ranking Nederlandse websites en webwinkels.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo