Vervang je oude luidsprekers met draadloos audio systeem voor een gemakkelijke genieten - Artikel Post - Artikel Marketing

Vervang je oude luidsprekers met draadloos audio systeem voor een gemakkelijke genieten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 309 | Aantal woorden: 741 | Datum: | 0 commentaar

“Je stereo mag je nooit meer aanraken.” Zo, het is eruit. Een nogal gewaagde statement, maar inmiddels wel vrij realistisch. Niet dat je nu moet denken dat je niet meer van muziek mag houden, of alleen nog maar televisie kunt kijken, of überhaupt niet meer thuis mag komen, nee verre van. Muziek is nog steeds alom aanwezig. Alleen hoef je er geen fysiek contact meer mee te hebben, omdat je alles kunt bedienen vanaf je smartphone.

De oude audio set

Doordat er over de jaren steeds minder CD’s zijn verkocht en er meer en meer wordt gestreamd werd de oude stereo ook echt ouderwets. Voor muziek vanaf Spotify moest deze al aan het infuus (oftewel het audiostekkertje naar je telefoon of laptop). Daarnaast nog een afstandsbediening voor het volume, en een fysieke laatste aanraking om de stroom uit te zetten.

Zo veel plezier als men ervan heeft gehad, begon ook het gevoel te dagen dat dit makkelijker moest kunnen. Dat was gelukkig ook zo, het aanbod aan draadloze audio systemen is de laatste jaren enorm gegroeid, maar ja wat moet je dan halen?

Draadloos audio systeem

Waarschijnlijk is je eisenlijst kort en duidelijk: geen kabels naar je telefoon, geen losse afstandsbediening en Spotify erop. Daarbinnen blijkt er nog wel wat verschil te zijn onder de noemer draadloos audio systeem. Immers een bluetooth speaker zorgt ook draadloos voor audio, maar ja niet dat is weer niet helemaal afgeladen met luxe opties.

Uiteindelijk kom je dan bij een multiroom systeem. Losse draadloze speakers, die met elkaar te verbinden zijn of los zijn aan te sturen én allemaal te bedienen met een app. Daarnaast heb je ook geen last meer van speakerkabels die overal liggen.

Overal genieten

Met een multiroom systeem geniet je overal in huis van een onuitputtelijke database aan muziek. Waar je wellicht eerst op een standaard plek naar je muziek ging zitten luisteren, kun je nu rustig het hele huis doorlopen. Als je de speakers in woonkamer, slaapkamer en keuken groepeert dan speelt overal tegelijktijdig dezelfde muziek af. Jij bepaalt de muziek en het volume, maar mocht je vriendin in de slaapkamer daar geen zin in hebben, of juist zin in andere muziek dan kan dat ook. Die vrijheid die je krijgt bij een draadloos audio systeem is ideaal.

Verschillende ruimtes en bijkomende eisen

Had je nog oude speakers in de woonkamer, dat hoeft geen grote woonkamer te zijn, maar gewoon een prima formaat dan moest dat natuurlijk gevuld worden. Dan kies je idealiter twee grote draadloze speakers in stereo-opstelling. In de slaapkamer wil je misschien vooral dat er wat geluid is, maar meer dan dat hoeft ook niet. Een hele grote speaker zou dan ook nogal wat “te aanwezig” zijn. Gelukkig heb je mogelijkheden genoeg om te variëren in de groottes van speakers zodat je altijd genoeg volume hebt voor de ruimte waarin deze komen te staan. Mocht je een voorbeeld van de verschillen willen zien kijk dan eens naar HEOS by Denon.

Mis je straks je oude set?

Nee, daar kun je wel van op aan, misschien luister je wel wat vluchtiger naar muziek omdat je er niet meer echt voor hoeft te gaan zitten. Al met al geeft een draadloos audio systeem je wel veel meer vrijheid en mogelijkheden dan je oude set deed.

Naast initiële aankoopredenen zijn er dan nog legio mogelijkheden die erbij komen, zoals het streamen van verschillende diensten, maar ook dat je muziek vanaf je laptop over je netwerk naar deze speakers kunt streamen. Of voor het geval dat je wifi het niet doet, dat je dan nog kunt switchen naar bluetooth.

Was je nog niet enthousiast voordat je op zoek ging naar een vervanger van je audio systeem, dan ben je het waarschijnlijk nu wel. Dan rest alleen nog de vraag waarom niet iedereen de overstap maakt naar een draadloos audio systeem.Over de Auteur

Rob Peters, werkzaam bij een elektronica winkelketen voor de komende jaren, waar hij veel meegemaakt van de verschillende benaderingen van audio en natuurlijk home theater. Gedoe met kabels, luidsprekers en versterkers, omdat hij een kind was, was dat een droombaan als een puber. Later rolde hij in de marketing werken als freelancer voor een verscheidenheid van bedrijven. Andere interesses zijn: voetbal, films en muziek.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo