FB pix Oktoberfest in München - Artikelpost

Oktoberfest in München

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1491 | Aantal woorden: 413 | Datum: | 0 commentaar

Het is weer zover, het Oktoberfest is begonnen. Dit jaar van 18 september tot en met 4 oktober. Het is dit jaar een jubileumeditie voor het Oktoberfest in München, het is het 200ste jaar dat het gehouden word, helaas de 177ste editie. Dit komt omdat het vroeger niet altijd door kon gaan vanwege ziektes, oorlogen en dergelijke.

200 jaar geleden begon het allemaal als een uit de hand gelopen bruiloftsfeest voor de Beierse kroonprins Lodewijk, hij ging trouwen met Theresia van Saksen. Het was zo'n groot succes dat het elk jaar weer werd herhaald. De plek waar het Oktoberfest wordt gehouden heet ook 'Theresienwiese' naar Theresia.

Het eerste weekend was meteen een groot succes, het was mooi weer en er wordt geschat dat er al een miljoen bezoekers zijn geweest. Mocht u nog opzoek zijn naar een accommodatie in de omgeving van München, kunt u terecht bij verschillende aanbieders. De essentie van het feest is niets veranderd, nog steeds brengen in Dirndl geklede meiden pullen bier rond, het feest is in de loop der jaren van een lokaal festival uitgegroeid tot het grootste volksfeest ter wereld. Steeds meer buitenlandse toeristen komen naar het Oktoberfest in München, vooral veel uit Rusland, Amerika en China.

Op het terrein staan 14 grote tenten, soms voor ruim 10.000 bezoekers, maar ook nog een heel aantal kleine en middelgrote tenten. In het eerste weekend werd er al 520.000 liter bier gedronken, in het totaal word dit waarschijnlijk nog omhoog gebracht tot 6 miljoen liter. Er komen tegenwoordig steeds meer jongeren naar het Oktoberfest, in sommige tenten wordt ook moderne muziek gedraaid en de sfeer is relaxt. Dit jaar is het voor het eerst verboden om in de tenten te roken, hier hebben zich verder nog geen problemen mee voorgedaan.

In Nederland worden ook vergelijkbare Oktoberfesten gehouden, op veel kleinere schaal weliswaar. In het beursgebouw in Eindhoven, in Oldenzaal en in Sittard vinden de grotere Oktoberfesten van Nederland plaats.

 Over de Auteur

Auteur: Peeters Groeneveldt

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo