Ontdek de leukste horror boeken om te lezen - Artikelpost

Ontdek de leukste horror boeken om te lezen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 232 | Aantal woorden: 505 | Datum: | 0 commentaar

Een van de minst gelezen maar toch erg leuke genres van boeken is het horror genre. Het horror genre heeft veel raakvlakken met andere genres, dat klopt. Zo is er een duidelijk link met het fantasy genre. Veel fantasy boeken hebben overigens horror elementen in zich. In veel fantasy vind je angstaanjagende wezens terug, zoals bijvoorbeeld in de reeks the Witcher die nu verfilmd is op Netflix en het daar erg goed doet. Beide genres staan ook gekend om hunerg fantasierijke plots en verhaalwendingen. Het horror genre is op zich qua bereik een beetje enger, dat klopt. En je hebt minder auteurs die horror schrijven dan er bijvoorbeeld auteurs van horror verhalen bestaan. Maar toch is het horror genre erg de moeite om te gaan ontdekken. En daar wil de site Horrorboeken.com mee gaan helpen.

Veel mensen hebben natuurlijk al gehoord van Stephen King en hebben misschien al een boek van hem gelezen. Voor velen is dat de eerste introductie met het horror genre geweest. En King heeft natuurlijk veel goede horrorboeken geschreven. Je hebt bijvoorbeeld het uitstekend It (Het) met de griezelige clown in het kleine stadje die kinderen verslind en zich verplaatst via het riool. Erg succesvol verfilmd onlangs overigens. Of je hebt het epische The stand (De beproeving) dat ook fantasy elementen bevat. Maar er zijn zoveel boeken van King te ontdekken. Het schrijtempo van deze Amerikaanse auteur is echt indrukwekkend. Op Horrorboeken.com zal je dus heel veel boeken van King gaan tegenkomen, en terecht.

Maar er zijn nog veel meer uitstekende horror auteurs te ontdekken op Horrorboeken.com. De Amerikaanse auteur Dan Simmons bijvoorbeeld die met Carrion Confort (De Aasgieren in het Nederlands) een van de beste en meest beklijvende boeken in het genre heeft geschreven. Een erg spannend boek dat je moeilijk kan wegleggen. Of de Japanner Ryu Murakami die met Piercing een hoogvlieger in het genre heeft geschreven. Erg angstaanjagend en apart geschreven. Ook in het hoge noorden is horror populair en vind je veel goede schrijvers.

De ondererpen van goede horror zijn divers al komen sommige zaken vaak terug, maar soms in een nieuw en verrassend jasje. Zombies zijn en blijven erg populair, net als vampieren. Seriemoordenaars blijven intrigeren. Maar vaak komen auteurs met verrassende nieuwe onderwerpen, en die wil je ook niet missen natuurlijk. Je leert die allemaal kennen op de site dus waar wacht je op en ga eens een kijkje nemen. De lijst waar je waarschijnlijk mee wilt beginnen is de algemen lijst van beste horror boeken. Andere lijsten zijn horrorboeken voor de jeugd en horror boeken series. Een nieuwere lijst is de lijst met horror boeken voor fantasy fans. veel te ontdekken dus!Over de Auteur

De webmaster van Horrorboeken.com.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Holly
Holly

€ 24,99
Toon product

The Nun II (Blu-ray)
The Nun II (Blu-ray)

€ 29,99
Toon product

Talk To Me (Blu-ray)
Talk To Me (Blu-ray)

€ 13,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo