FB pix soorten vishengels - Artikelpost

soorten vishengels

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 336 | Aantal woorden: 546 | Datum: | 0 commentaar

Feederhengel

Een van de meest populaire visserijen van vandaag is het feeder- of method vissen. Bij deze vorm van vissen vangt men vaak voorn, zeebrasem, zeelt en karper. De bijbehorende feederhengel kenmerkt zich door zijn softtop, omdat de top de beetregistratie vormt is. Afhankelijk van het precieze type visserij ligt de lengte van de hengel meestal  tussen de 2,40 m en 4,35 m.Als je gaat vissen, moet je een hengel hebben die past bij het soort visserij dat je aan het doen bent. Hengels zijn er in verschillende soorten en maten; je hebt immers andere hengels nodig om kleine dan om grote vissen te vangen. Als je een hengel uit wil zoeken, moet je vooraf beslissen welk type vis je wilt vangen. Zo kun je de juiste hengel uitzoeken voor het soort visserij dat jouw voorkeur heeft. Om je te helpen te bepalen wat nu geschikte henegls zijn, hebben we een aantal soorten hengels uitgelicht:

Hengels roofvissen 

Binnen de categorie hengels zijn roofvishengels de grootste categorie. Voorbeelden van vissen die op deze manier kunnen worden gevangen, zijn baars, forel, snoek, snoekbaars, roofblei en meerval. Beginnende vissers kiezen meestal voor spinhengels, terwijl ervaren vissers bij de gemiddelde hengelsport winkel ruime keuze hebben uit diverse soorten roofvis hengels. Jerk- en baithengels, dropshothengels, verticale hengels, reishengels en ultralichte hengels behoren naast spinhengels ook tot de henegls voor het roofvissen. Deze henegls zijn meestal tussen de 1,90 m en 3 m lang. De juiste roofvishengel selecteren, is afhankelijk van het soort aas dat wordt gebruikt. Het is verstandig om vooruit te denken en indien nodig advies in te winnen, zodat u de beste hengel voor uw situatie kunt vinden.

Karperhengel

Karpervissen is een andere populaire visserij onder vissers. Er is een grote verscheidenheid aan tenten, stoelen en bedjes beschikbaar voor enthousiaste karpervissers die langer aan de wal willen verblijven. Afgezien van de basisbenodigdheden voor een overnachting langs de kust, zoals bivvy's en brolly's, mag er geen gebrek zijn aan karperhengels van goede kwaliteit. In het verleden was de standaardlengte van karperhengels 11 of 12 ft, maar nu zijn ze er in verschillende lengtes en uitvoeringen. Andere basisbenodigdheden voor karpervissen zijn nylon, kunstaas en haken.

Vissen met voerkorf

Een van de meest populaire visserijen van vandaag is het vissen met een feeder/voerkorf. Met deze manier van vissen worden vaak karpers maar ook brasem, zeelt en voorn gevangen. De meegeleverde hengel wordt gekenmerkt door zijn zachte top en vormt een beetregister. Afhankelijk van het specifieke type visserij liggen de hengellengtes meestal tussen de 2 meter 40 cm en 4 meter 35 cm.

Dit was een beknopt overzicht met diverse hengels. Bij jouw lokale hengelsport specialist vind je deze hengels, en meer, ongetwijfeld. Hier kun je ook terecht voor persoonlijk advies.Over de Auteur

Om je te helpen te bepalen wat nu geschikte henegls zijn, hebben we in dit blog een aantal soorten hengels uitgelicht. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo