Bingo weer populair door corona - Artikelpost

Bingo weer populair door corona

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 227 | Aantal woorden: 698 | Datum: | 0 commentaar

De coronacrisis in 2020 heeft een grote invloed op de maatschappij. Angst regeert en het vertrouwen in de medemens krijgt een flinke deuk. Aan de andere kant is er veel saamhorigheid en zijn er veel sociale initiatieven om kwetsbare groepen uit het isolement te halen. Heel vaak komt men dan toch op bingo uit. Terug van weggeweest in tijden waarin men hunkert naar spanning en gezelligheid. Bijzondere tijden zorgen voor bijzondere vormen van bingo.

Bingo op straat

De hoofdregel is: anderhalve meter afstand. Hoe organiseer je dan een bingo? In vele straten in heel Nederland doen ze bingo gewoon op straat. Iemand uit de straat is de organisator. Hij of zij moet het één en ander regelen. Denk dan aan een bingo apparaat met ballen en een nummerplaat waarop de ballen worden gelegd. Vergeet niet de bingoloten, want anders kan niemand meedoen. Afstand is een probleem, dus de organisator heeft ofwel een harde stem of zorgt voor een hulpmiddel. Dat kan een microfoon zijn, maar ook een groot beelscherm dat ook achterin de straat of aan de overkant te zien is.

 

Digitale Bingo

De meeste bingo wordt echter niet op straat gespeeld, maar via de digitale weg. Een livestream via Youtube is het meest gebruikelijk voor bingo online. De organisator stuurt de deelnemers aan de bingo per email of Whatssapp een foto van het bingolot door. De deelnemer kan de foto voorafgaand uitprinten of digitaal in Paint op de laptop aanstrepen. Een leuke manier is ook om het scherm van de laptop, ipad of tablet te te beplakken met makkelijk verwijderbare stickers. Bij een goede bingo laat de deelnemer de winst in de livestreamchat weten. De organisator zoekt het originele bingolot erbij en controleert het bingolot. Bij winst volgt de uitreiking van de prijs.

 

Skype Bingo

Populair binnen bedrijven is de bingo via Skype, eventueel met Skype voor bedrijven. Dit werkt op dezelfde wijze als de digitale bingo, maar de applicatie is anders. Bij Skype is er echter een besloten omgeving waarvoor mensen uitgenodigd moeten worden en dan via een link in het gesprek kunnen komen. De Skype bingo is met name bedoeld om de contacten binnen het team te bevorderen en is een klein alternatief voor de wekelijkse borrel of teamuitje.

 

Meeste vormen zijn illegaal, maar worden gedoogd

Dat komt als een verrassing, want het lijkt allemaal zo onschuldig. Bingo is een klein kansspel. Om een klein kansspel te organiseren moet je een melding bij de gemeente doen, maar ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Dan gaat het om een maximaal bedrag aan prijzen per evenement of per ronde. En dan het belangrijkste: alleen een vereniging of stichting mag een bingo organiseren. Daar wringt de schoen. De bingo's in coronatijd worden door Jan en allemaal georganiseerd en niet alleen door verenigingen en stichtingen. Het gaat bijvoorbeeld om de uitbater van een café voor stamgasten, een bezoeker van een verpleeghuis voor de ouderen of een eigenaar van een restaurant met vaste bezoekers.

Gelukkig knijpt de toezichthouder Kansspelautoreit een oogje toe in deze moeilijke tijd, maar niet tot in de lengte van dagen. Ze maken daarbij onderscheid tussen bingo met een ideel doel en een commerciele bingo. Commerciele bingo's, waarbij de organisator winst wil behalen, liggen onder het vergrootglas van de Kansspelautoreit.

 

 Over de Auteur

Femke Waters   - lees ook andere Corona artikelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Bingo kaarten 1-75
Bingo kaarten 1-75

€ 6,75
Toon product

Longfield Games Bingomolen zwart metaal 13,5 cm actiespel
Longfield Games Bingomolen zwart metaal 13,5 cm actiespel

€ 13,59
Toon product

Bingo bloks 5x 100 verschillende kleuren Bingokaarten 1-75
Bingo bloks 5x 100 verschillende kleuren Bingokaarten 1-75

€ 13,75
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo