Domino Mexican Train - Artikelpost

Domino Mexican Train

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1368 | Aantal woorden: 592 | Datum: | 0 commentaar

Domino is één van de meest gespeelde spellen ter wereld. Er zijn verschillende Domino varianten op de markt voor kinderen. De Domino Mexican Train variant is een familiespel dat ook erg geliefd is bij volwassenen.

Er zijn verschillende soorten van Domino. Wie had er vroeger niet het klassieke domino spel met houten blokjes waarop een aantal ogen tot zes stond die je aan elkaar moest passen? Dit spel bestaat er in verschillende formaten en materialen. Zo is er bijvoorbeeld ook een Reuze Domino in schuimrubber die je buiten kan spelen.

Speciaal voor jonge kinderen die het aantal ogen nog niet kunnen tellen is er Kleurendomino. Dit Domino spel bestaat uit mooi versierde kartonnen blokjes met gekleurde bollen die je tegen elkaar moet passen.

Een andere Domino variant voor de kleinsten is Domino Junior. Hierbij zijn de blokjes gedecoreerd met afbeeldingen van dieren en voor kinderen herkenbare voorwerpen (beer, bal, zon, bloem,...).

Er is ook een Funny Domino voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit is een grappig partyspelletje waarbij je de kinderen de geluiden van de dieren op de afbeeldingen moeten nabootsen. 

Voor volwassenen is er het populaire Domino Mexican Train spel. Ook hier is het de bedoeling dat een lange ketting gevormd wordt met dominostenen. Alleen zijn er bij de Domino Mexican Train spellen extra spelregels die het spel uitdagender te maken. Zo bouwt iedere speler bijvoorbeeld aan zijn eigen rij. Na het leggen van een dominosteen die aan beide kanten hetzelfde aantal ogen heeft, mag de speler nog eens spelen. Kan hij echter niet, dan wordt zijn rij toegankelijk voor andere spelers.

De spelers trachten zo veel mogelijk stenen kwijt te raken. Op het einde van het spel telt iedere speler het aantal ogen op de overblijvende dominostenen. Dit zijn de strafpunten. De speler met het minste strafpunten, wint het spel.

Ook van Mexican Train zijn er verschillende varianten. Zo heb je Domino Mexican Train Dubbel 12, Domino Mexican Train Dubbel 15 en Domino Mexican Train Dubbel 18. Een Domino Mexican Train Dubbel 12 spel bevat 91 dominostenen, waarvan 13 dubbele (één blanco en en 12 waar aan allebei de kanten van de steen hetzelfde aantal ogen staat). Een Domino Mexican Train Dubbel 15 bestaat uit 136 stenen (16 dubbele), terwijl een Domino Mexican Train Dubbel 18 spel uit 190 stenen bestaat waarvan er 19 dubbele zijn.

Domino Mexican Train is het populairste familiespel van Canada en de USA.Over de Auteur

Spelmagazijn is een online speelgoedwinkel waar je leuke gezelschapsspellen kan kopen zoals o.a. Domino Mexican Train.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo